Bejelentkezés

x
Search & Filters

Telt ház előtt csapott hatalmas bulit az AWS, a Fatal Error és a Kies az A38 hajón!

Pénteken nem egy szokványos bulira került sor az A38 hajón, a Kies, a Fatal Error, valamint az AWS biztosította, hogy ez a nap emlékezetes maradjon.
 
Amikor tavaly a fülembe jutott, hogy idén márciusban elcsíphetem a Fatal Errort az A38-on, ráadásul a Kies után, és az AWS előtt, máris jobban vártam a nagy napot, mint óvodás a karácsonyt. A jegyvásárlást sem halogattam utolsó pillanatra, és milyen jól is jártam! Már hetekkel a buli előtt minden jegy elkelt, az utolsó napokban már horror áron adtak volna túl jegyeiken a jegyüzér nevű faj nem túl egyenes egyedei. Ezt persze az AWS sem hagyhatta szó nélkül, én pedig megkönnyebbülten sóhajtottam, hogy milyen szerencsés vagyok, amiért korábban hallgattam a megérzéseimre. És valóban, ezt a line upot élőben elkapni nem mindennapi élmény! 
 
Ha valaki a bejáratnál elém áll, és megkérdezi, hogy kik miatt jöttem, és oda kell húzni egy vonalat (aki kisebb bulikba jár, tudja, miről beszélek), komoly gondban lettem volna, mert az AWS-t már pár éve figyelemmel követem, a Fatal Errort imádom, a Kies-t pedig szerettem volna jobban megismerni, ezzel kibővítve a zenekarral kapcsolatos, most még hiányos ismereteimet.
 
Az estét a Kies nyitotta, műsoruk számomra kellemes meglepetés volt. Ha fogalmazhatok finoman, és nőiesen, kellően odabasztak a népnek, és remek hangulatot varázsoltak a rendelkezésükre álló időben. A koncert ideje alatt a technika ördögéből előbújt a „kötekedhetnék”, pontosabban a basszust kóstolgatta, de az ördög sajnálatára, és a hallgatók örömére csínye hamar lelepleződött, és a probléma gyorsan orvoslásra került. Ami még külön pozitívuma volt a zenekarnak, az a közönség iránti figyelmesség, és jelen esetben a bodysurf levezénylésére gondolok. Kevés bulin tapasztaltam még azt, amikor a zenekar arra kéri a közönséget, hogy aki elindul, arra figyeljenek, ne ejtsék le. Mindent egybevetve a Kies nem csak zeneileg bizonyított most előttem, hanem emberileg is. Biztos vagyok benne, hogy nem most lestem meg őket utoljára!
 
 
Egy rövidke szünet után a Fatal Error vette birtokba a színpadot, és a korábban bemelegített közönséghez csatlakoztak a frissen érkezők. Amilyen jó volt az este nyitása, olyan jó volt a folytatás is. Megízleltük, milyen fagyos a Február gyümölcse, egy kicsit mindenki lehetett Ápolatlan, most szidás nélkül nyugodtan sűrűn Bazdmeg-olhattunk. Be volt készítve a zsebünkbe a Bérlet az életre, és persze még sok remek nóta várt ránk a műsor alatt. Amikor Az utad alapja című dalhoz érkeztünk, egy kicsit megijedtem, mert már készültem volna a megszokott guggolásra, de a közönség soraiban ez egy picit nehezen indult meg, végül szerencsére mindenki vette a lapot, és elkezdődött az össznépi „leguggolunk, és ha jön az idő, ugrunk” játék. Eddig bármilyen zenekar koncertjén jártam, ha ezt bevetették, garantált volt a siker. A közönség soraiban pedig többen is díjazták, amikor rögtönzötten elhangzott pár sor az AWS Viszlát nyár című dalából, persze ezután a srácok visszatértek a saját műsorukhoz. Szerencsére egyik nagy kedvencem, a Nem leszek kutyája is elhangzott, anélkül nem is tudnék elképzelni egy kiadós Fatal Error bulit.
 
Mint minden Fatal Error finálé, úgy a mostani sem maradhatott látványos alakítás nélkül. A fiúk zúznak, földön fekve, meg ahogy éppen jól esik, mégis sikerült meglepniük. Azt már megszoktam, hogy billentyűfronton ilyenkor kézen állás következik. Azzal nem számoltam, hogy Misi most éppenséggel fentről fog csimpaszkodni. Nincs mit ezen szépíteni, ezek a srácok még mindig állatok… jó értelemben. A hangszereik pedig igazi túlélők, amelyről ide kattintva ti is meggyőződhettek.
 
 
Nem kellett sokat várnunk ezután az AWS-re sem, eddigre már lépni is alig lehetett a hajón. A közönség összetétele eddig is meglehetősen vegyes volt korosztály tekintetében, helyenként 1-2 családot is el lehetett csípni. Mivel tömve volt a hajó, és a szórakozni vágyók is más-más módon érezték jól magukat, az AWS is felhívta a figyelmet arra, hogy vigyázzunk egymásra. A koncert alatt nem tapasztaltam semmilyen kellemetlenséget, teltház ide, vagy oda, ismét bebizonyosodott, hogy ettől a közegtől még mindig nem áll távol a kulturált szórakozás fogalma. 
 
Pár szám után elhangzott egy bátor kérdés a zenekar részéről, amin kicsit meg is lepődtem. A kérdés pedig egyszerű volt, mégis velős: Ki az, aki két hete még nem ismerte a zenekart? Voltak jelentkezők, és ezzel nincs is gond, hiszen a csapat sokat tett azért, hogy nagyobb közönséghez eljusson, és sosincs késő elkezdeni hallgatni őket. Legnagyobb örömömre az AWS műsora ugyanúgy tartalmazott dalokat a kezdeti időkből, mint a 2016-os Kint a vízből című lemezről. Guggolnunk most is kellett, így ezt ezen a napon senki sem úszhatta meg. Természetesen A Dal-nyertes Viszlát nyár sem maradhatott el. A közönséget nézve és hallgatva jól esett hallani, hogy a régebbi dalokat is ugyanolyan beleéléssel éneklik, mint bármelyik újat. Bár a sors kicsit a koncert ellen volt, ugyanis Örs jelezte, hogy akadtak gondok a torkával, ennek ellenére rendesen odatette magát.
 
 
Mint minden jó bulinak, egyszer ennek is elérkezik a legszomorúbb pontja: a vége. Amikor már nem jön több dal, de a zenekar még búcsúzik, miközben ömlenek ki az emberek a küzdőtérről, tudod, hogy megérte erre várni, de mégis nagyon hamar elrepült. Bízom benne, hogy egy ilyen remek line up-hoz máskor is lesz még szerencsém, mert ez a hármas most lebontotta a hajót. Persze átvitt értelemben.
 
Bárki bármit mondhat, lehet fröcsögni, hogy a zene halott, pénteken az A38-on ennek pont az ellenkezőjét láthattuk és hallhattuk! A zenekedvelők új generációja jó kezekben van, nem csak hallgatókban, zenekarokban is megvan az utánpótlás, csak ahogyan más művészeti ágazatoknál, úgy itt is figyelembe kell vennünk egy fontos dolgot: haladunk a korral, a képzettség illetve a tehetség szintje pedig nem kifejezetten a hírnév mértékével párhuzamos.
 
Ha az A38 Hajós buliról lemaradtál, de szeretnéd ugyanezt a hármast látni, Gödöllőn a Trafóban lesz lehetőséged elcsípni őket március 14-én
 
További képekhez klikk ide!
 
 
Cetti
 
Fotók: < SZB PHOTO >