Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tényleg a Bad Omens lenne a metalcore következő nagy ágyúja?A nemrég Budapesten is fellépett Bad Omens frontemberével készült interjút osztotta meg pár nappal ezelőtt a Louder és ismét egy érdekes témát vetettek fel. A több évtizede szakmában lévő zenekarok munkásságáról és jelenlegi tevékenykedéseikről a hírportálok mindig igyekeznek beszámolni és őket sem kihagyni, azonban az elmúlt időszakban úgy tűnik, hogy a fiatalabb, illetve újabb bandák és zenészek körül forgó aktualitások sok esetben sokkal izgalmasabbak az emberek számára.
 
Gyorsan pörögnek az események a rock/metál színterén, efelől nincs kétség, látjuk is az elmúlt évek eseményeiből, hogy folyamatosan új nevek jelennek meg a toplistákban és csavarják el teljes mértékben az emberek fejét, amivel nincs is semmi probléma. Vannak együttesek, akik az évek alatt szépen kúsztak felfelé aztán egyszer csak berobbantak a köztudatba és vannak olyan előadók is, akik pár szám után váltak rögtön sztárokká és szeretik-imádják őket az emberek. Mindegy is, hogy hogyan, a lényeg az, hogy a repertoár folyamatosan frissül és úgy látszik, hogy van is értelme nyitott szemmel járni (vagy füllel).
 
A Bad Omens énekesével, Noah Sebastiannal készített interjút a Louder, amikor még a zenekar Massachussetben járt. A 2022-es év elég masszív volt a zenekar számára, ebben az évben jelent meg a „The Death Of Peace Of Mind” című lemezük, ami elég nagyot dobott a zenekar életén. Rengetegen imádják ezt az albumot, az év végére pedig szinte már az is hallott róluk, aki idáig nem ismerte volna őket. Spotify-on az albumról 4 dal a nyitólista tetején landolt és azóta is ott csücsülnek zavartalanul – a „Just Pretend” jelenlegi álláspont szerint több mint 55 milliós hallgatottságnál jár, összességében pedig havi 3 millió hallgatója van a zenekarnak a Spotin.
 
 
Az interjún Noah úgy nyilatkozott, hogy sokan nem értik az album körüli felhajtást, hiszen van rajta jó néhány pop-behatás. Az előbb említett szám eléggé felkapott lett a TikTok-on, szóval onnan már nem volt visszaút. Egy ilyen kísérleti lemeznél, mint ez, érthető, hogy nem biztos, hogy mindenki elsőre felkapja rá a fejét és az interjút olvasva talán lehet, hogy még ő se nagyon tudja hova tenni a banda jelenlegi helyzetét a zeneiparban.
 
Nemsokára pedig kezdődik az amerikai turnéjuk, amivel kapcsolatban pár napja azt jelezték, hogy a turné 12 állomásából 11 már sold out.
 
Hogy a metalcore egyik legnagyobb zenekara lesz-e a Bad Omens, azt meglátjuk, de aki szereti a zenekart (már pedig szerintem itthon sokan vannak, hiszen a budapesti koncert sold out lett és még a kezdés előtt is másodpercenként keltek el a jegyek a Ticketswapon), érdemes elolvasnia az interjút (klikk ide!).
 
Gömöri Ivett