Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Tiger Lillies punk-musical-kabarétársulat vasárnap, az A38 hajón!

A jövőre huszonöt éves punk-musical-kabarétársulat, a Tiger Lillies ismét Magyarországon! A „herélt horrormágus”, a hihetetlen falzettben éneklő Martyn Jaques kultikus zenekara ezúttal egy legnagyobb sikereiből összeállított koncertműsorral lép fel az A38 Hajón.

Az 1989-ben alakult brit együttes és kamaraszínházi társulat, a Tiger Lillies önmagát nemes egyszerűséggel „anarchista Brechtiánus utcai opera triónak” nevezi, és a meghatározás igencsak találó. Az eredetileg teológus-filozófusnak tanuló Martyn Jaques egy 80-as évekbeli, sohói squatban szervezte meg a zenekart, ami már a kezdetekkor is elsősorban zenés színházat akart csinálni, nem annyira koncerteket.

A Tiger Lillies sötét, gunyoros, ironikus, Bertolt Brecht színházi technikáit a varietével, orfeummal, musicallel, utcaszínházzal és -zenével ötvöző előadásai hamar kultstátuszba röpítették a formációt. Olyannyira, hogy a kezdetben kifejezetten „rendszeren kívüli”, underground és avantgarde társulat a kétezres évekre akkora intézményes elismertséget szerzett, hogy 2002-ben Shockheaded Peter (Heinrich Hoffmann Kócos Peti című mesekönyvének feldolgozását Jógyerekek képeskönyve címmel az Örkény Színház játszotta) című musicalje elnyerte a brit színházi szakma legnagyobb elismerését, a Laurence Olivier díjat, Gorey End című lemezét pedig Grammyra is jelölték a következő évben.

A Tiger Lillies nem először jár Magyarországon, de korábban kifejezetten egy-egy színházi produkcióval lépett fel a „társulat”, most viszont határozottan „koncertesítette” eddigi életművének legjobb darabjait. A 2012-ben kilépett korábbi dobos, Adrian Huge helyett az immár teljes jogú új tag, Nagy-Britannia egyik legjobb dzsesszdobosa, Mike Pickering érkezik.

Az együttes tagjai

Martyn Jaques: ének, tangóharmonika, zongora, ukulele
Adrian Stout: nagybőgő, zenélő fűrész, theremin, ének
Mike Pickering: dob, ütősök

Hivatalos honlap
http://www.tigerlillies.com/     

Facebook
https://www.facebook.com/TheTigerLillies


 

The Tiger Lillies - Living Hell


 

A Tiger Lillieshez tökéletesen illeszkedő Big Bunny Hall Swinger Club tagsága talán nem teljesen ismeretlen a hazai underground színtér számára, hiszen a trubadúrok majd mindegyike egykor a Honeyballban tolta a szórakoztatóipar szekerét.

Vodám szving-punk, rockabilly, Stray Cats-es hangulatok, vastagon fogó fúvósszekció és vicces szövegek – ebből áll össze a BBHSC végtelenül szórakoztató produkciója.

A zenekar felállása:

Keimer Balázs: gitár
Mérges Norbert: basszusgitár
Tobola Norbert: dob
Frankó Zsuzsi: szaxofon
Balog Gábor: pozan
Lázár Levente: trombita
Tóth Viktor: trombita

Hivatalos honlap: http://bunnyhall.hu/

The Tiger Lillies (UK), The Big Bunny Hall Swinger Club

2013. december. 22, vasárnap 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő, koncertterem

Belépő: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. 

Címkék: 
The Tiger Lillies