Bejelentkezés

x
Search & Filters

A titokzatos énekes, aki megtagadta az AC/DC ajánlatát Bon Scott helyettesítésére



Az AC/DC ikonikus frontembere, Bon Scott mindössze 33 éves volt, amikor 1980 februárjában elhunyt, és bár Brian Johnson tökéletes választásnak bizonyult az utódjának, sok más énekes neve is felmerült a Scott halálát követő hetekben-hónapokban. Közéjük tartozik Marc Storace is, aki épp abban az évben debütált a svájci Krokus énekeseként a Metal Rendez-vous albummal, és bár az AC/DC tagjai elhívták egy meghallgatásra, ő nemet mondott.
 
Marc Storace
 
"A Metal Rendez-vous-ra sokan felkapták a fejüket Európában, Amerikában és Kanadában, és valószínűleg az AC/DC-hez is eljutott a híre. Ez lehetett az oka annak, hogy megkerestek, de biztos vagyok benne, hogy sok más énekest is elhívtak meghallgatásra. Mindenesetre én rögtön nemet mondtam, mert nagyon elégedett voltam azzal, ahogy a Krokus dolgai álltak. Olyan boldog voltam, mint a szaros sárban dagonyázó kismalac!
 
Több sikertelen próbálkozásom is volt korábban, de a Krokus tagjaként végre úgy éreztem, minden sínen van, egy ilyen biztos helyet pedig mindig rizikós elhagyni egy bizonytalanért. Ráadásul amúgy is kockázatos lett volna ez a lépés, hiszen hatalmas feladathoz kellett volna felnőnöm. Az nem kérdés, hogy az AC/DC már akkor is sokkal nagyobb banda volt nálunk, de én szentül hittem a Krokus-ban, és biztos voltam benne, hogy mi is szép sikereket érhetünk el, és nem akartam kimaradni ezekből. Addigra egyébként is teljesen megszoktam már a svájci mentalitást és csodásan éreztem magam a Krokus-ban. A testvéreimként szerettem a többieket, a Metal Rendez-vous-val pedig elértük az első nagy sikerünket és nem szerettem volna eldobni ezt azért, hogy megpróbálkozhassak valami mással."