Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tíz elrejtett dal, ami mégis világhírű lett

Néha azok a dalok lesznek a legsikeresebbek és legismertebbek, amikről maguk az előadók sem gondolták volna ezt. Jó példa erre a The Clash Train in Vain-je, ami a zenekar egyik leghíresebb nótája lett, ami "papíron" nem is szerepelt a London Calling albumon, a zenekar ugyanis azután adta le a kész dalt a kiadónak, hogy a borítót már legyártották. A Train in Vain rengeteg sorozatban, filmben és videóban szerepelt azóta, így ha a cím esetleg nem is ismerős, szinte biztos, hogy hallottátok már valahol.
 
A Tool rajongók a zenekar szinte összes dalát maximálisan imádják, de azon belül is egyik kedvencük a 2000-as Salival album utolsó négy percét kitevő Maynard's Dick, ami a frontember, Maynard James Keenan farkának állít emléket, de ettől függetlenül, avagy ízléstől függően éppen ezzel együtt egy kifejezetten jó dal.
 
A Green Day All By Myself-je is hasonló témát boncolgat: a nóta a zenekar dobosa, Tré Cool fejéből pattant ki, és arról szól, hogy a dal a főhőse bejut egy hölgy hálószobájába, hogy ott recskázzon egyet.
 
Még több ilyen és ehhez hasonló rejtett kincs a Loudwire alábbi videójában!