Bejelentkezés

x
Search & Filters

A tíz legjobb thrash dal a 90-es évekből



A 90-es évek ugyan elsősorban nem a thrash metalról szólt, de azért ebben az évtizedben is születtek remek dalok a műfajban, amelyek közül a Louder csapata a szerintük legjobb tízet gyűjtötte össze.
 
- Megadeth - Holy Wars... The Punishment Due (Rust In Peace, 1990): a Megadeth egyik klasszikusa egy nagyszabású dal a vallási háborúkról, amelyben aztán a Marvel egyik antihőse, a Megtorló is felbukkan.
 
 
 
- Slayer - War Ensemble (Seasons In The Abyss, 1990): a dal épp az öbölháború tetőpontján jelent meg és sok katona számára az összecsapás himnuszává vált.
 
 
 
- Kreator - People Of The Lie (Coma Of Souls, 1990): ikergitáros témák, death-punkos riffek, fantasztikus szóló, emlékezetes refrén és Mille Petrozza kőkemény szövege a neonácik ellen. Az eredmény egy tökéletes Kreator nóta.
 
 
 
- Heathen - Hypnotized (Victims Of Deception, 1991): a Heathen volt a Bay Area legalulértékeltebb thrash csapata, pedig ők a Hypnotized-ba is beletettek mindent, ami meghozhatta volna a nagy áttörést számukra, de erre mégsem került sor.
 
 
 
- Pantera - Fucking Hostile (Vulgar Display Of Power, 1992): a Pantera zenéje ugyan nem volt igazi thrash metal a szó 80-as évekbeli értelmében, de a Fucking Hostile-nak így is ott a helye a műfaj legjobbjai között a belőle áradó energia és hozzáállás miatt.
 
 
 
-  Sodom - The Crippler (Tapping The Vein, 1992): bombaként becsapódó riffek, kíméletlen szóló és szadista szöveg. A The Crippler annyira kemény és brutális, amennyire csak a thrash metal az lehet.
 
 
 
- Machine Head - Blood For Blood (Burn My Eyes, 1994): vannak ugyan ikonikusabb dalok is az albumon, de Blood For Blood az őrült Slayer-es riffjével bebizonyította, hogy Robb Flynn még mindig tudja, milyen az igazi thrash metal.
 
 
 
- Witchery - The Reaper (Restless & Dead, 1998): a Witchery mesterien ötvözte a thrash és a black metalt ebben az egyszerű, kemény, mégis azonnal betapadó klasszikusban.
 
 
 
- The Haunted - Hate Song (The Haunted, 1998): a Witchery gitárosa, Patrik Jensen ebben a bandában megmutatta, hogy a hardcore-ral vegyített thrash metal is megy neki, a dal szövege pedig egy gyilkosságról szól.
 
 
 
- Testament - Down For Life (The Gathering, 1999): a Testament remek albuma már a közelgő új évezred előszele volt és előrevetítette, hogy ismét fellendüls vár a műfajra egy nehézségekkel teli évtized után.