Bejelentkezés

x
Search & Filters

Több mint 20 év kihagyás után újra zenél Buzsik Gyuri, a Tankcsapda egyik alapítója.



A dobos az Ölveti Blues Band egykori gitárosával, Bujdosó Bandival 10 dalt írt, és nagylemez formájában, The EasyFlow név alatt meg is jelentették őket.
 
Buzsik Gyuri 1989-ben alapította a Tankcsapdát Labival és Lukács Lacival. Ő dobolt a Baj van!, a Punk&roll, A legjobb méreg, a Jönnek a férgek, Az ember tervez és a Connector:567 anyagokon. Aztán 1997-ben váratlanul kiszállt a zenekarból, abbahagyta a zenélést, mígnem másfél évvel ezelőtt gitárt ragadott.
 
- Volt egy fordulópont az életemben – emlékszik vissza Gyuri. – Változások indultak el, energiák szabadultak fel bennem, ami odáig vezetett, hogy gitárt vettem a kezembe és elkezdtem zenét írni. Aztán csatlakozott hozzám régi barátom, Bujdosó Bandi, aki anno az Ölveti Blues Band-ben muzsikált, és az elképzeléseinket közösen dalokba öntöttük.
 
A duó csakhamar zenekarrá bővült, a gitáros-énekes Bujdosó Bandi és a dobos Buzsik Gyuri összeállt Czerovszky Henriett vokalistával és Révész Bence basszusgitárossal, így megalakult a The EasyFlow zenekar. 10 dalt rögzítettek, végleges formájukat az LA Gardens Studioban kapták a számok, és június 3-án megjelentek Eating Stars címmel. 
 
Az albumon hallható zenéről Gyuri így vélekedik:
 
- Nem akartunk trendi, dolgot – mondja Gyuri. - Nem volt kitalálva semmilyen koncepció a visszatéréshez. Nem szerettünk volna elvárásoknak sem megfelelni. Minden spontán alakult,  ezek a dalok a megéléseinkből születtek és közben is olyan pillanatokat éltünk át, amire azt mondod, ezért érdemes csinálni. Olyan, mint egy utazós filmzene, mindenki azt vetít rá, amit csak akar. A hallgatásához érdemes hátradőlni, és feltekerni a hangerőt.
 
A dalok szövegei angol nyelven születtek, már amelyikben van ének.
 
- Bandi angolul is tud gondolkodni – folytatja Gyuri. - Amellett hogy magyarok vagyunk a zenénket nem szeretnénk országhatáron belülre szorítani, de nincs kőbe vésve semmi, akésőbbiekben elképzelhető egy két dal magyarul is. Több dalban meg azért nincs ének, hogy szöveg helyett beszéljen a zene.  Mindannyian az univerzum vándorai vagyunk, „Eating Stars”!
 
A The EasyFlow debütáló lemeze elérhető minden online zeneboltban. A zenekar koncerteket is tervez, a színpadi bemutatkozás őszre várható.
 
The Easy Flow: Eating Stars az online boltokban
 
 
Facebook elérhetőséghez klikk ide