Bejelentkezés

x
Search & Filters

Több szempontból is emlékezetes volt a X. Keep Wiseman Alive buli (koncertbeszámoló)

A vasárnap este sem telt unalmasan a Barba Negra Music Clubban, négy nagyszerű csapat koncertje volt a jutalma azoknak, akik a másnapi munka ellenére is a kikapcsolódás mellett döntöttek. Ezen az estén zajlott a X. Keep Wiseman Alive, ami már önmagában is szép, ha pedig azt vesszük, hogy a Wisdom idén 15 éves, ezt pedig nem egyedül, és nem csak a magyar közönséggel ünnepelték meg, hanem három külföldi csapattal, akkor semmi okunk nem lehet a panaszra.

Az estét a kanadai Kobra And The Lotus nyitotta rövid műsorával. A csapat már 2009 óta egy csinos, és különleges hangú énekesnővel rabolja el a metal rajongók szívét. Ha az este egy ilyen jó csapattal kezdődött, képzelhetitek, milyen volt a folytatás!

Rövid, ám ütős műsorukba hat dal fért bele, de úgy gondolom, hogy ezzel is mély nyomot hagytak a magyar fémszívűek táborában:

Gotham / Heartbeat / Hold On / Soldier / TriggerPulse / 50 Shades of Evil

Bízom benne, hogy legközelebb már hosszabb műsoridőt kapnak, a magyar közönség biztosan nem ellenkezne!

 

 

A következő csapat a svéd Evergrey volt, műsorukra nem panaszkodom, egy nagyon jó koncertet kaptunk, és szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy szívesen hallgattam volna őket is tovább!

A koncert során a legjobban a Black Undertow nyerte el tetszésemet, de a többi dal is jól szólt. Rövid kis műsoruk lisátja:

Passing Through / The Fire / Leave It Behind Us / Black Undertow / Broken Wings / A Touch of Blessing / King of  Errors

A svéd zenekarokban eddig nem csalódtam, és bátran ki merem jelenteni, hogy ebből kérek még!

 

 

Az Evergey után következett a holland Delain, hosszú műsoridővel, és egy nagyszerű koncerttel! Énekesnőjük, Charlotte Wessels biztosan sok férfi szívet megdobogtatott hangjával, és azzal, ahogyan kimondja, hogy „Köszönöm!” (még én is azt mondom, hogy aranyos volt, mindig mosolyt csalt vele az arcomra). Bár most hallottam a csapatot először élőben, engem nagyon megfogott a játékuk. Már nagyon hiányzott egy olyan női énekessel rendelkező csapat, ami azonnal megtetszik, élőben sem okoz csalódást, és később nem csak úgy gondolok rá, mint egy zenekarra, aminek tetszett egy koncertje, hanem A zenekarra, amelynek tetszett a koncertje, és nem csak halvány emlékeim maradnak majd róla. Sokat figyeltem a zenekar többi tagját is, és különösen örülök, hogy a csapatban a női gitárosként Merel Bechtold képviseli a metal világ hölgy zenészeit. Ha női gitárosok kerülnek szóba, ő már biztosan egy követendő példaként lesz előttem.

A zenekar műsorából nagyon nehéz kiragadni egy kedvencet, így ezt most nem is erőltetném, beszéljen a lista:

Hands of Gold / Suckerpuncsh / The Glory and the Scum / Get the Devil Out of Me / Pendulum / Army of Dolls / The Hurricane / April Rain / Here Come the Vultures / Fire with Fire / Danse Macabre / Sleepwalkers  Dream / Stay Forever / The Gathering / Pristine / Mother Machine / Don’t Let Go / We Are the Others

A Delain megmozgatta a közönséget, és bár én hátrébb áltam, örömmel láttam, hogy mennyien vannak előttem, milyen sok fémszívűnek nem számít, hogy ez a nagyszerű buli vasárnapra esett (én sem bántam, megérte másnap a munkahelyemre zombi üzemmódban bemenni!)

 

 

Azt hittem, már nem is lehetne tovább fokozni a hangulatot, de végül elérkezett az ünnepelt zenekar, a Wisdom. Eddig bármelyik ismerősöm mesélt a Wiseman bulikról, mindig csak jót hallottam, és végre meg is értettem, miért: mert tényleg leírhatatlanul jó! Még bőven általánosban koptattam az iskolapadot, amikor először láttam az Unholy Ghost klippjét, és ifjú lázadó lányként azonnal meglágyított  a Wisdom zenéje, szerelmes lettem a dalba, és a klippbe is (ami talán nem is volt akkor olyan meglepő, mert évekig egy erdő mellett laktunk, és sok kalandos emléket idézett fel bennem). Amikor elérkezett nálam a zenekaros pólók korszaka, büszkén mutogattam, hogy nekem bizony Wisdomos pólóm is van, majd amikor egyik tanárom azt kérdezgette, hogy „Mi az a Wisdom?”, nem sokat gondolkodtam a fevilágosításon. Számomra ez egy legendás zenekar, és nem szoktam ilyet mondani, mert soha nem nevezem magam rajongónak, de most rajongóként álltam a közönség soraiban, és a Wisdom koncertje felért nekem egy csodával. Szerettem volna a megfoghatatlan érzést egy kis üvegcsébe zárni, és mindenhova magammal vinni.

 

 

Több szempontból is emlékezetes este volt, mert idén ez már a X. Keep Wiseman Alive buli volt, a zenekar is már a 15. születésnapját ünnepelte rajongói, és kiváló zenekarok társaságában. Személy szerint nagyon örülük, hogy a Kobra And The Lotus, az Evergrey, és Delain a turnéjuk során hozzánk is ellátogattak. Ezeken felül kaptunk egy szép emléket, amit jó, ha mindenki megőriz magában!

A műsor pedig röviden kifejezve, fenomenális volt! Aki nem hiszi el, csak lesse meg a listát:

Raven’s Night / Somewhere Alone / Hero / Hunting the Night / God Rest Your Soul / Heaven and Hell / Judas / Take our Soul / Holy Vagabond / Reduce to Silence / Masquerade / Unholy Ghost / War of Angels / Nightmare of the Seas / My Heart Is Alive / Rise of the Wise / Take Me to Neverland / Falli’ Away From Grace / Strain of Madness / Wisdom

Néhány szám erejéig korábbi Wisdom tagok is megjelentek a színpadon, ezzel még emlékezetesebbé tették az esét, nem csak nekem, hanem sok Wisdom rajongó számára.

 

 

Nekem ez a koncert a fejben vezetetett „2016-os év legmeghatározóbb koncertje top 5” listámra felkerült. Köszönöm az élményt a zenekaroknak, és persze a Hammer Concerts-nek is, mert nagyon erős csapatokat hoztak össze egy estére.

További fotók ide kattintva megtekinthetők.

Cetti