Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tony Iommi is vendégeskedik az új Candlemass albumon



2019. február 22-én adja ki Door To Doom című 12. albumot a svéd Candlemass, akik ezúttal is a tőlük megszokott minőségi doom metalos alapokra és lassú, súlyos riffekre építenek, az énekesi poszton pedig a Mats Levén helyére visszatért Johan Längqvist-et hallhatjuk majd. Az viszont talán még ennél is nagyobb hír, hogy az Astrolus - The Great Octopus-ban a Black Sabbath legendája, Tony Iommi vendégeskedik egy szóló erejéig, aki egyébként is elismerően nyilatkozott a zenekarról.
 
"A Candlemass a svéd rock-metal zenei színtér egyik meghatározó csapata és mindig is büszkén vállalták, hogy nagy hatással voltunk rájuk. Megkérdezték, hogy közreműködnék-e az egyik dalukban és mivel maga a nóta is tetszett, úgy gondoltam: miért is ne?"
 
Candlemass
 
Leif Edling, a Candlemass basszusgitárosa és fő dalszerzője érthetően nagyon boldog, hogy Tony igent mondott a felkérésükre.
 
"Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Tony Iommi szólózik az Astrolus-ban. Elküldtük a dalt a menedzsmentjének és szinte el sem hittük, amikor kiderült, hogy a mester igent mondott a megkeresésünkre! Nagy álmom vált ezzel valóra, hiszen Tony mindig is a példaképem volt és egy igazi legenda a metal zenei színtéren és még mindig nem fogtam fel igazán, hogy szerepel az egyik dalunkban, amit ráadásul még tetszik is neki! Le a kalappal előtte, hogy arra is vette a fáradtságot, hogy meghallgassa a nótát! Tony Iommi az Isten és örökre az is marad!"
 
A The Door To Doom album dallistája:
 
01. Splendor Demon Majesty
02. Under The Ocean
03. Astorolus - The Great Octopus (feat. Tony Iommi)
04. Bridge Of The Blind
05. Death's Wheel
06. Black Trinity
07. House Of Doom
08. The Omega Circle