Bejelentkezés

x
Search & Filters

Top 10 Halloween témájú rock dal, mely nem hiányozhat az ünnepi dallistából. Hallgassátok!

Ma van az a bizonyos októberi nap, melyet már nagyon várt mindaz, aki szereti a borzongást, a jelmezeket és a különféle trükkös nyalánkságokat. Bizony Halloween éjszakájának kezdetéig már csak pár óra van hátra, így aki buliban ünnepli, vagy egyszerűen csak otthon szeretné átélni az ünnepi hangulatot, ahhoz szólunk most az alábbi cikkben.

 

Összeszedtük egy csokorba a legátszellemültebb rock dalokat ez alkalomból– a klasszikusoktól mostanáig:

 

1. Marilyn Manson – This is Halloween
 

Ez a dal már a könyökünkön jön ki, de annyira jó, hogy egyik Halloween este se múlhat el nélküle. Aki még nem látta, annak pedig ajánljuk Tim Burton nagyszerű animációs klasszikusát a Nightmare Before Christmas-t (Karácsonyi lidércnyomás) - többek között az említette dal is felcsendül benne -, mely tökéletes választás arra az esetre, ha ilyenkor otthon a képernyőt akarja valaki bámulni.
 2. Helloween - Halloween
 

Ennél ideillőbb szám nem is kerülhetne bele a tracklistbe. Az eredeti szám egyébként 13 perces, de 8 percet kivágtak belőle a kiadás előtt (ejnye), így egy rövidke 5 percen keresztül élvezhetjük a fantasztikus power metál szólókat. A csúnya lefaragásnak az oka annyi volt, hogy így nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba. (ugyan már, pedig az eredeti sokkal jobb).
 


Aki nem hiszi, vesse össze a fenti verziót ezzel:
 3. Metallica – The Thing That Should Not Be
 

A zenekart nem kell bemutatni, remélem nem lepődött meg senki, hogy felkerült a listára. A szám egyébként egy monumentális sötét teremtményről szól, mely a tengerben él, és rendszerint hajókra támad.
 

 

4. Rob Zombie – I’m your Boogie Man
 

Rob Zombie több számát is felsorolhatnánk most (Dragula, Meet The Creaper), mert ha valaki, hát ő igazán tud „creepy” lenni, de ennek a klipjét még ha nézi is valaki, alapból megjön a hangulata! A cím miatt pedig szintén tudnánk egy filmet ajánlani, mégpedig a Boogeyman-t, melynek több része is van, tehát akár egész estés szórakozásnak is megfelel –de reklamációnak nincs helye, ha mégse jött be a film.
 


 

5. Avenged Sevenfold – Dancing Dead
 

Egy újabb zenekar, melynek több listába illő remekműve is van, csak hogy párat említsünk a Little Piece of Heaven Nightmare, Scream – de a Dancing Dead viszont kevésbé ismert, és nem másról szól, minthogy a halál partizik. Kell ennél több?
 

 

6. Queens of the Stone Age – Burn the Witch
 

Manapság már csak a vámpír, zombi, vérfarkas téma a menő, de hol vannak már a boszorkányégetésekről szóló sztorik, melyek régen rendezőket, zenészeket, regényírókat ihlettek meg? Na ezért van most itt ez a szám, és mert egy kiváló banda rendkívül fülbemászó dala.
 7. Godsmack – Voodoo
 

Ezt a számot hallgatva eleve kirázza az embert a hideg, furcsa hangzása miatt is, de címe is magyarázza, miről van itt szó. Brrr…

 8. Iron Maiden – Fear of the dark
 

Az egyik legijesztőbb klasszikus, ha figyeljük a szöveget és végiggondoljuk az egészet, ugyanakkor egy elég erőteljes számról van szó.
 

 

9. Ozzy Osburne – Bark at the Moon
 

Ha valaki mégis hiányolná a vérfarkasokat. A Michael Jackson Thrillerjét már nem akarjuk itt ellőni.
 


 

10. Skillet – Monster
 

A szövege alapján akár átérezhetjük a mondanivalót, főleg ha még szörnynek is öltöztél a Halloween bulihoz. Kár lenne kihagyni, jó kis kortárs nóta.
 

 

+1. Marilyn Manson – Sweat Dreams
 

Igen tudjuk, hogy már Mansonal kezdődött a sor, de ezt a számot külön is meg kell említeni, már csak azért is, mert az eredeti Eurythmics dal is szuper, de Marilyn belecsempészte a vontatottságot és a tőle megszokott stílust, amitől igazán kirázza az embert a hideg (és itt nem csak a félelemre gondolunk, hanem mert annyira jó).
 


 

Van olyan kedvenc számod, amit minden Halloweenkor meghallgatsz, és nincs a listában? Írd meg nekünk!

 

Orendt Brigi
 

Címkék: 
helloween
godsmack
rob zombie
Skillet
Marilyn Manson