Bejelentkezés

x
Search & Filters

Trapsix: Új albummal finomkodik a budapesti stoner alakulat, itt a 'Something Is Changing'!



Something Is Changing címmel megjelent a Trapsix második lemeze, melyet az együttes életében bekövetkező változások, a közös Balatonozás, a frontember, Bandi tel-avivi utazása, valamint a magányos téli esték egyaránt ihlettek. Bandi (gitár, ének) és Kristóf (dob, ének) egy album erejéig búcsút intettek a pogózós rocknak és könnyedebb, poposabb blues-rock hangzást választottak, melynek főhőse az első Human Stain EP-ről már ismert hétköznapi srác. Törekvései a beilleszkedésre, vágyódása a hőn áhított Nagy Ő visszaszerzése után, a tudatmódosult állapotból való kiábrándulása, elmélkedései az elmúlásról és a dolgok folytonos változásáról, mind-mind helyet kaptak az új lemezen.
 
A korábbi zenei anyagból, három, a zenekar számára kedves dalt (Human Stain, Spencer Hits the Sky, A Petty Lie) átültettek egy akusztikusabb környezetbe, ezzel egy sokkal mélyebb és olykor fájdalmasabb értelmet adva az egésznek. Az akusztikus átdolgozások mellett megjelenik egy Intro (Ascending), valamint további öt most debütáló szám (Velvet Cage, Stargazer, Something is Changing, Sands of Time, Cascading), amikben a sivatagi hangulatot megidéző bongótól kezdve a pipán és az ehrun át az orgona is megszólal.
 
A most megjelenő lemezen minden pozitív és negatív változás visszaköszön, ami az elmúlt időszakban az együttes életében bekövetkezett: Andris (basszusgitár) távolléte és balesete, az első akusztikus koncert a Trafikban, Lendvai Péter, tiszteletbeli negyedik tag biztatása és segítsége, Bandi izraeli kalandjai, az ottani életigenlés és a környéket átható keleties hangzás megtapasztalása, a közös duett Nagyváradi Nellivel (Aando, Proof of Life), egyaránt színesítik az új anyagot.
 
Az akusztikus vonal átmeneti, melyet ezek az élmények inspiráltak. A srácok ígérik, hogy Andris felépülése után erősebb felállással térnek majd vissza, mint eddig valaha.
 
Addig is hallgassátok az új albumot a Spotify-on, az iTunes-on, vagy itt a cikkben: