Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új klippel jelentkezett a The Tumor Called Marla: 'Tmesis'



Friss videoklippel jelentkezett a budapesti modern / progresszív metalos The Tumor Called Marla, mely a nyáron megjelenő, 11 nótás új anyaguk második előfutára. 
 
 
A 'Tmesis' nyelvtani kifejezés, amely egy összetett szó elválasztását jelenti, harmadik szó közbeiktatásával, a dal és a klip pedig a következő koncepcióra épül:
 
“Az oszlopos fogalom/címszó, ami köré a dal kontextusa épült: „programozott érzelmek”. 
 
A dal az emberi kommunikáció egyre drasztikusabb lépésekben történő hanyatlásáról szól, valamint arról, hogy a digitális világban gyakorlatilag lehetőség nyílt arra, hogy örömöt, bánatot, de már akár pszichológiai terrort vagy ok nélküli előítéletet sugározzunk egymás felé szimplán 0-kban és 1-esekben. A dal címe pont a két ember közé beálló falat hivatott szimbolizálni, és a videó koncepciójában ezt szeretné megjeleníteni a különböző emberi érzékeken keresztül. Bónusz infó, hogy a refrén szövegét jelbeszéddel tanultuk be.”  
 
A zenekar legutóbb februárban jelentkezett klipes dallal, melyet a Distances című tételre forgattak. A 2015-ös Trance EP folytatása a Limbo City címet viseli majd és az új énekesnővel operáló banda szerint letisztultabb, érthetőbb, lassabb és mélyebb dalok lesznek a lemezen.  
 
 
Az készülő nagylemezen különös figyelmet fektettek a nem szokványos dalszerkezetekre, amiket popos refrének törnek meg, ezzel is demonstrálva, hogy a rétegzenei és mainstream elemek is nagyon jól meg tudnak férni egymás mellett, egymást kiegészítve, a megfelelő arányokban. 
 
Az anyag felvételeiért Gerő András és Farkas Krisztián, a keverésért és a maszterelésért pedig Simon István feleltek. Az ének-producer Csongor Bálint (Subscribe / Useme) volt, akiről a banda így mesélt:  
 
“Bálint nagyon sokat segített nekünk az énektémák helyrerázásában, a betanításában, felvételében, de nem utolsó sorban az egyik dalunkban ő is szerepet vállalt, ami hatalmas megtiszteltetés!”  
 
A The Tumor Called Marla elérhetőségei: Facebook, Youtube, Instagram, Twitter