Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új nap virrad ránk - friss dal a Flood In The Desert zenekartól



Pár napja jelent meg a budapesti Flood In The Desert zenekar új dala Egy új nap virrad ránk címmel, amely már a második elérhető dal a heavy metal vonalon mozgolódó csapat várhatóan idén megjelenő második nagylemezéről. Az új dal bemutatása mellett elcsíptük pár kérdésre a zenekar szólógitárosát, Szadló Tamást.
 
Rockbook: Bár kívülállóként úgy tűnhet, hogy hosszabb ideje nem történik a zenekarral semmi, ez azért nem egészen így van. Ezt is bizonyítja a legfrissebb, Egy új nap virrad ránk címre keresztelt nóta. Tudatosan ezzel töritek meg a csendet? Mit is jelent pontosan neked/nektek ez a dal?
 
Szadló Tomi: Valóban úgy tűnhetett, de inkább azt mondanám, hogy dolgoztunk a színfalak mögött, aminek meg is lett az eredménye. Egy számot már ugye publikáltunk Újra ég a láng címmel, így ezt már hallhatta korábban a nagyérdemű.
 
 
Abszolút tudatosan ezzel a dallal jelentkeztünk most, szerettünk volna inkább a koncerten bemutatni az új számokból néhányat, de ugye a mostani helyzet ezt nem teszi lehetővé, így a netre támaszkodunk. Bár az Egy új nap virrad ránk nem kapcsolódik a vírushoz, de abszolút pozitív töltetű szám, mindenki megtalálja benne a számítását/kapaszkodóját.
 
 
Rockbook: Az már nem titok, hogy egy új lemezzel készültök kényeztetni a metal rajongók hallójáratait. Mit tudhatunk eddig a lemezről?
 
Sz.T.: A lemez zeneileg készen van, meg van keverve, maszterizálva, az elkövetkező időkben kitaláljuk a borítót hozzá, és persze a megjelenésén is gondolkodni fogunk, tekintettel a mostani helyzetre.
 
Rockbook: A jelenlegi helyzet - gondolok itt a koronavírusra - mennyiben késlelteti a zenekar idei terveit? Úgy tudom, nyáron érkezett volna az új korong, de ez most kissé képlékennyé vált...
 
Sz.T.: A bandával és a kiadóval is egyeztetünk majd az album megjelenéséről. Sajnos hátráltatja a mostani helyzet, szerettünk volna egy rendes lemezbemutató bulit is, amiről persze nem tettünk le. Jelen körülmények között várnunk kell, de nem baj, addig gyakorolhat mindenki otthon (mosolyog).
 
Rockbook: Mivel korábban volt már szerencsém megfülelni pár nótát a korongról (melyek címe egyelőre titok!), biztosra mondhatom, hogy kellemes élményben lesz részük a hallgatóknak. Össze tudnád foglalni, mi is vár rájuk? Mitől lesznek jobbak, másabbak az új Flood dalok, mint a korábbiak? 
 
Sz.T.: Általában minden banda azt mondja a soron következő albumára, hogy ez jobb lesz, mint az előző, ezt persze a hallgatóságnak kell eldöntenie, hogy valóban így van-e. Nekünk ezzel együtt lesz két nagylemezünk, így nagy fejtegetésekbe nem mennék bele. Azt mondanám, hogy mindenképpen színesebb, egységesebb, és refrénközpontúbb anyag született, mint az előző.
 
Rockbook: Azért azt ugye elkönyvelhetjük, hogy a gépezet nem ezután fog megállni, és számíthatunk pár csemegére a zenekartól?
 
Sz.T.: Nem tervezzük, hogy megálljon a gépezet, ha kevesebb is lesz esetleg a koncert, a minőségből nem adunk lejjebb (mosolyog). Sajnos a dobosunkat, Pallás Gyuszit tavaly balesetet érte, de szerencsére most már jó ideje a felépülés útján jár. Készültek a felvételek alatt videók is, így idővel meg fogjuk azokat is osztani, hogy lássátok, mennyit "bénáztunk” (nevet).
 
Rockbook: Köszönjük az interjút!
 
A zenekar friss híreiről értesülhettek a weboldalukon, valamint a zenekar Facebook oldalán
 
Cetti
 
Zenekari fotó: Meggyesi Mónika/Me.Mo.Foto