Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új stúdióklip érkezett a Marmunsk!-tól, hamarosan miniturnéra indulnak

A Marmunsk! tagjai idén januárban a nemrég nyitott Pesti Stúdióban tettek egy látogatást, ahol jó barátjuk, Teremi Dávid segítségével rögzítették a Wasted Energies első, Grow Old című számát egy élő session keretében. Igyekeztek visszaadni azt a lendületet, amely főként élőben jellemzi őket, ezért is érdemes elcsípni a srácokat a turné valamelyik állomásán!
 
 
Tavaszi turné
 
A Marmunsk! első turnéjára áprilisban és májusban kerül sor, ami igazából egy három állomásos körút lesz, az új kislemez hirdetésére. Április 27-én startolnak a srácok Debrecenben az Ifjúsági Házban, majd másnap, 28-án Erdélyben, a nagyváradi Moszkva Kávézóban játszanak egy szettet. Mindkét napon az Alone In The Moon-nal közösen játszanak. A két zenekar között igazi haverság alakult ki, és ezt jópár közös koncerttel teszik teljessé. A turné harmadik állomása Budapesten, az A38 Tetőteraszán lesz május 16-án, ahol is a Kelenföld zenekar lemezbemutatóját támogatja meg a Marmunsk! csapata.
 
 
 
A Budapesten élő nyíregyháziak alkotta Marmunsk! története 2016 őszén kezdődött, amikor is Iklódi Tomi (gitár/ének), Kiss Sanyi (basszusgitár) és Baku Laci (dob) egy közvágóhídi, 16 négyzetméteres próbateremben elkezdtek együtt zenélni. A kis hely és a sok jó ember korrelációjából fél év alatt megírtak jópár dalt, ezekből hármat fel is vettek első, „Addict/Avoid” címmel ellátott kislemezükre és 2017 márciusában az anyag el is startolt. Zenéjüket a grunge és a heavy rock műfajai köré sorolják be. Az EP-t több koncert követte olyan bandákkal mint a Carson Coma, Meggie, Pregnant Whale Pain, Kloggs, vagy az Alone In The Moon. Az első év igencsak sűrűn alakult, hiszen nemcsak Budapesten, hanem szülővárosukban Nyíregyházán is koncerteztek. Az őszi szezont a Robotban zárták, ahol a görögországi Tuber előzenekara voltak, hogy utána elvonuljanak és elkészítsék második kislemezüket, mellyel a 2018-as évet indították a Keretbloggal karöltve, majd be is mutatták idén februárban a Dürer Kertben.
 
 
Fotók: Mikó Lili Dorottya