Bejelentkezés

x
Search & Filters

Újabb dal érkezett a Junkies-tagokból verbuválódott dallamos black metal Stoneblood zenekartól: 'Dive and Divide'



Új lemezelőzetes dalt és hozzá készült lyric videot hozott ki a hazai dallamos black metal Stoneblood zenekar. A Junkies-tagokból verbuválódott alakulat "Shrines of Morbid Indignity" címet viselő teljes albuma december 15-én jelenik meg a Metal.hu égisze alatt.
 
Gravel így kommentálta a szerzeményt: "A lyric video klasszikus DIY-módszerrel készült, először kézzel és papírra, organikus megközelítésben. A dalszövegek hátteréül azok a felvételek szolgáltak, amiket egykori zenésztársammal (P.) rögzítettünk, az ő fennmaradt dalszövegeiből íródott az egész Stoneblood-lemez. 2018-ban, egy éjszakai kószálásunk alkalmával végigjártuk Miskolc temetőit, amik akkor, halottak napján gyertyafényben úsztak. Most furcsa érzés volt látni, ahogy megtalálta egymást a dal és a képek.
 
Az Everlasting Breath című, büszkébb lüktetésű bemutatkozó dalunkhoz képest ez egy alapvetően kimértebb, vészjóslóbb tétel. Visszatérő kontrasztként váltakozik benne Andris (Szekeres András énekes) távoli tiszta ének-kórusa és az extrém hangszínem."