Bejelentkezés

x
Search & Filters

Uli Jon Roth nyitott rá, hogy újra a Scorpions-szal turnézzonUli Jon Roth 1978-ban szállt ki a Scorpions-ból, de azóta is baráti kapcsolatban áll egykori zenésztársaival és attól sem zárkózik el, hogy újra velük turnézzon.
 
"Már 1977-ben, egy évvel a Tokyo Tapes koncertalbum megjelenése előtt jeleztem a többieknek, hogy ki fogok szállni, aminek kizárólag művészi okai voltak, nem emberiek. Egyszerűen azon kaptam magam, hogy olyan dalokat is írok, amik sehogy sem illenének a Scorpions zenei világába. Emiatt úgy éreztem, mintha két énem lenne, mivel egyrészt ott volt a The Sails Of Charon, a Your Light és az I've Got To Be Free, másrészt pedig azok a szerzmények, amelyek az Electric Sun-hoz készültek és teljesen másmilyenek voltak. Én sosem voltam sikerorientált típus, az azonban egyértelmű volt, hogy a Scorpions előtt nagy jövő áll. Már akkor voltak aranylemezeink, amikor még én is a banda tagja voltam. Én azonban inkább arra vágytam, hogy szabadon kísérletezhessek. Nem bántam meg, hogy kiléptem a zenekarból, sőt, valószínűleg meg is őrültem volna, ha maradok és nem tudom megírni azokat a dalokat, amiket szerettem volna.
 
A többiekkel mindig is jó volt a kapcsolatom. Egy percre sem szakadt meg a barátságunk, sőt, minden találkozásunk olyan, mint egy családi összejövetel. Ugyanakkor egyikünk sem fiatal már, és azt sem tudom, mik a terveik a jövőre nézve. Én nyitott vagyok mindenre, akár egy közös turnéra is, de nem tartom valószínűnek, hogy mostanában összejöjjön."