Bejelentkezés

x
Search & Filters

Utolsó koncertjére készül a Kozmosz a Fishing On Orfűn

Még február elején posztolta a Kozmosz zenekar pár koncertdátum mellett a következőket: „Ezek a koncertek az utolsók, nyáron elhallgatunk. Nincs kizárva, hogy egyszer a jövőben még új erőre kapunk, nem veszett össze senki senkivel, de most úgy tűnik, hogy ebben ennyi volt. A helyetekben inkább eljönnénk ezekre a bulikra!

Amikor az első számokat írtuk, annyi volt a cél, hogy egyszer majd ne kizárólag a haverjainknak játsszunk. Ennél messze többet kaptunk tőletek, olyan szuper dolgokat, amikről fogatlan, dagadt vénemberekként is mesélni fogunk a debil unokáinknak. Kösz, hogy jöttetek, gyertek még egyszer!"

Azóta sorra adták a koncerteket, az utolsó – vagy legalább is egyenlőre utolsó – koncerten viszont még velük lehet bulizni, a Fishin On Orfűn. Villáminterjúnkban Beke Danival, az együttes basszusgitáros - énekesével beszélgettünk.

Rockbook: - Milyen érzésekkel vágtok neki a koncertnek?

Beke Dani: - Nem szeretünk előre elkiabálni semmit, de jó eséllyel az eddigi legnagyobb fesztiválkoncertünk lesz ez, nagyon várjuk már. De ahogy az egyik kedvenc jégkorongos idézetem mondja, "Mindig a következő meccsre kell koncentrálni". Így teszünk mi is egyelőre, úgyhogy egyelőre a debreceni koncert [06.10., Kaptár] jár a fejünkben.

Rockbook: - Hogyan rakjátok össze a setlistet az utolsó koncertre? Mi alapján
szelektáltok?


Beke Dani: - Nehezen, mert mindegyik saját gyerek, és nyilván minden koncerten legszívesebben az összes valaha írt dalt eljátszanánk, már ha bírnánk energiával. De mindenképp le akarunk játszani mindent, amivel a fesztiválozók a zinternetben találkozhattak már. Ilyenkor azért jó, hogy soha nem írtunk 16 perces lassúzós rockoperákat.

 

 

Rockbook: - Mi a te személyes kedvenc Kozmosz számod?

Beke Dani: - Ezen most gondolkoznék pár napot... Talán bassszusgitározni a Volt már, énekelni jelenleg az egyik kiadatlan dalunk, a Legszebb napok, ugrálni pedig voltaképpen mindegyik. Ha viszont egyet kéne megnevezni mind felett, az a Világszakadtság, aminek rengeteg rádiót, fesztivált és koncertre ellátogató embert köszönhetünk. :)

Rockbook: - Mi a legjobb emléked a koncertekről/próbákról/utazásokról?

Beke Dani: - Pár éve rengeteg közös bulink volt az azóta Így telnek napjainkká átalakult Vészkijárat zenekarral, akik mellett elég nehéz volt unatkozni - rögtön az első utunkon szétesett alattunk a turnébusz, a pótlásra pedig annyit kellett várni, hogy Kazincbarcikára hajnali kettőre értünk oda. De lenyomtuk a bulit azoknak, akik még kitartottak, és még haza is értünk épségben. De volt már zacskós vodka a PAFÉn, emberek arcára filctollal rajzolás a SZINen, rajongó egyedi Kozmosz-bakelittel, törött lábbal fellépés 50 fokban - nehéz választani legjobbat. :)

Rockbook: - Van legjobb Fishinges élményed? Miért jó a Fishingen játszani?

Beke Dani: - Ezerszer elmondták már előttem, hogy mennyire családias a Fishing, de tényleg az. Itt bármelyik szegletében is vagy a fesztiválnak, mindig jönnek szembe emberek, akik ott voltak a koncerteden, és jól érezték magukat, és ezt el is akarják mondani. És itt a legkönnyebb bandázni más zenekarokkal is, ezeket nem igazán lehet megunni.