Bejelentkezés

x
Search & Filters

Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás

Augusztus 15-ig maradnak a korlátozások az 500 főnél nagyobb rendezvényekre, a továbbiakról viszont július végén döntenek. - írja az Index.hu
 
A tömegrendezvényekre vonatokozó döntés azt jelenti, hogy csak július végén dőlhet el több tucat nyár végére szervezett tömegrendezvény sorsa. Mivel augusztus utolsó hetére szerveznek egy csomó könnyűzenei fesztivált (B. My Lake, Strand, Fishing On Orfű, EFOTT, Veszprémi Utcazene Fesztivál, SZIN, Kolorádó), a kormány döntése még rosszabb helyzetbe hozta a szervezőket, hiszen alig két hetük marad a kormány döntéséhez igazodni. Ha a kormány elutasítja a korlátozás feloldását, az elképesztő terheket ró azokra az eseményekre, amelyeket a járvány miatt későbbi időpontokra tettek át.
 
Gulyás szerint ugyanakkor több érv szól ma amellett, hogy ne enyhítsenek július végén sem. Hozzátette,  ha augusztus végére sem változik a vírushelyzet, akkor a kormány be tud vezetni egy olyan támogatási programot, ami a magyar zeneipart támogatja, így a kormány nyitott arra, hogy a szektort segítse majd az őt ért veszteségek miatt.
 
 
Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás, így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken, indokolta Gulyás a döntést, miután megkérdezték tőle, meccseket miért lehet tartani, rendezvényeket pedig miért nem.
 
Az Index ezután viszont emlékeztette Gulyást, hogy a futballmérkőzéseken is láthatjuk, hogy viselkednek a szurkolók. A miniszter erre azt mondta, stadionokban tilos az alkoholfogyasztás, és a meccsekről
 
egy hónapja világos szabályok vannak, emellett a fertőzés száma csökken. 
 
Az Index kérdésére Gulyás azt is mondta, nem a zenekaroké a legnagyobb veszteség a járványban, mert kiadnak például lemezeket is. Olyan támogatási programot tervez a kormány, amit azok kapnak, akik a szórakoztatóiparban komoly károkat szenvedtek, ismételte el.