Bejelentkezés

x
Search & Filters

Villáminterjú Köteles Leanderrel, a Leander Rising frontemberével



Köteles Leandert, a Leander Rising frontemberét az őszi turnéjuk első állomásán, Kazincbarcikán csíptük el kutyafuttában egy pár mondat erejéig.

Rockbook: - Legutóbb egy éve beszélgettünk itt a Diamondban. Mi történt ez alatt az egy év alatt a zenekarral?

Leander: - Megcsináltuk a második nagylemezünket, ami 'Öngyötrő' névre hallgat és október 17-én lesz kiadva, a Hear Hungary gondozásában.

Rockbook: - Nem úgy volt, hogy szeptember elején jelenik meg? Nyáron, a Rock Parton még ez volt az infó.

Leander: - Igen, úgy volt, de mindenféle logisztikai problémák léptek fel, de az október 17. most már fix.

Rockbook: - Mennyiben lesz másabb az új lemez -már ha másabb lesz-, mint az előző?

Leander: -: Annyiban lesz másabb, hogy az előző albumot nagyjából az Attilával ketten írtuk, most már Jozzy a gitárosunk és Béla a dobosunk is nagyban kivette a részét, így sokkal színesebb lemezt csináltunk.

 


Rockbook: - A minap tettétek fel a facebook oldalatokra a Szerelmes Dalt. Olvasgattam alatta a hozzászólásokat és ott megjelentek olyan kritikák is, hogy jó-jó, a karakter megmaradt, de hiányzik belőle a spontaneitás és a tűz. Mi a véleményed erről?

Leander: - Elképzelhető, hogy egy kicsit más lett, de én úgy gondolom, hogy magunkhoz képest a legtöbbet kihoztuk belőle. Az hogy ez így van-e vagy sem... De neked mi a véleményed? Az is érdekel! :)

Persze egy dalnak mindenképpen többször neki kell futni és a lemezen nem ez a legslágeresebb dalunk. Ez az első dal a lemezen, de van egy pár olyan szerintem, ami igencsak hozza azt a szintet, amit elvárnak tőlünk. Azok a nagyívű dallamú, monumentálisabb darabok. Azok is rajta vannak. De majd a közönség eldönti, hogy milyen lett.

Rockbook: - A koncerten említetted, hogy közvetlenül tőletek is meg lehet rendelni az albumot.

Leander: - Igen, a lemez előrendelhető a leanderrising.com oldalról, 990 forintos áron.

Rockbook: - Mik a további terveitek?

Leander: - Most megcsináljuk az őszi turnét, aztán jön a tavaszi turné, klipek, haladunk tovább. November 8-án lesz a nagy lemezbemutató koncertünk a Dürer Kertben.


Bodzilla/Bej




 

Címkék: 
Leander Rising