Bejelentkezés

x
Search & Filters

Wisdom, Powerwolf, Tales Of Evening beszámoló - November 15., Barba Negra



Wiseman él és élni fog! Erre a legjobb példa az a nagyszabású koncert és az a rengeteg, tomboló rajongó, akik november 15-én gyűltek össze a Barba Negra Music Pub-ban, hogy részesei legyenek a VII. Keep Wiseman Alive-nak.

Érdemes volt már korán a koncert helyszínére érkezni, mivel a Wisdommal már egy ideje együtt turnézó Powerwolf tartott dedikálással egybekötött közönségtalálkozót.

Az estét a Tales of Evening nyitotta, olyannyira hatalmas sikerrel, hogy nemcsak, hogy a színpad előtti területen nem lehetett mozdulni, de még a hátsó fertályon is elég nehézkes volt a közlekedés. Velük a Wisdomnak már volt több fellépése is, sőt, Molnár Máté a korábbi interjúnkban az alábbiakat nyilatkozta róluk: „…a hazai színtér szerintem legnagyobb reménységei jelenleg, nem véletlen hogy őket hívtuk meg.” Nem hazudtolták meg az elismerő szavakat, a közönség őrjöngött és kellőképpen feltüzelten várták ezután a Powerwolf-ot.

 

Powerwolf

 

 

 

Hogy a német power metal együttes mennyire siette el a kezdést, arról lehetne vitatkozni, a lelkes tömeg konkrétan tombolt már és alig bírták kivárni a negyed 10-es kezdést. De a türelem meghozta gyümölcsét, az egyedi arcfestéssel rendelkező bandatagok akkora bulit kerekítettek, hogy zengett tőle a ház és olyan koncert volt, hogy önálló produkcióként is megállta volna a helyét, minden más zenekar nélkül. És ekkor az est főszenzációja még csak készülődött…

A Wisdomnak ez egyúttal a harmadik nagylemezük, a „Marching for Liberty”-nek is a lemezbemutató koncertje volt. Miután az idei év is, hasonlóan a tavalyihoz, elég feszített ütemtervet diktált nekik, főleg külföldi fellépésekkel, szeptember óta nem álltak színpadra itthon. Számukra nagyon felértékelődtek a hazai koncertek és Molnár Máté szavaival élve: „Ezért minden egyes hazai fellépés nagyon fontos nekünk!” Itthon szinte csak nívósabb koncerteket vállalnak be, de a mostanival tényleg magasra tették a lécet.

 

Wisdom

 


Lemezbemutató koncertként az új albumról élvezhettük a jobbnál jobb számokat, olyat, mint a címadó dal, a „Marching for Liberty”, vagy a „Wake Up My Life”, ami egy nagyon szép lírai dal és arról szól, hogy valaki könyörög azért, hogy segítsenek feléleszteni az ő életét, de ahogy Nagy Gábor is megmondta, ezt magunknak kell megtenni.

De hallgathattunk olyan klasszikusokat is, mint (csakhogy végre többszörös szóismétléssel élhessek :P ) a Wisdom „Words of Wisdom” című első nagylemezének egyik számát, a „Wisdom”-ot… :D Persze természetesen ahogy senki, mi sem kerülhettük el most sem a sorsunkat, így tombolhattunk óriásit a „Faith”-re is és egy emberként zengtük a „Fallin’ Away From Grace” alatt, hogy „We are slaves int he hands of fate”.

 


Természetesen a pirotechnikai elemek sem hiányozhattak, a jobban értesültek már a koncert kezdete előtt tájékoztatták az elsősorban tömörülőket, hogy mikor érdemes fokozottabban odafigyelni és vigyázni a túlzott handbang-eléssel, nehogy lángra lobbanjanak a hajak.

Összességében mindhárom együttes egy felejthetetlen estével ajándékozta meg a rajongókat. Zárásképp én is csak azt kívánhatom, amit a Wisdom is közönségnek: „Éljetek örökké!”

 

 

 

Angithia
 


 

Címkék: 
Wisdom
Powerwolf