Bejelentkezés

x
Search & Filters

A zenekar mellett a közönség is alaposan ki volt már éhezve egy újabb Rómeó Vérzik-bulira



Rómeó Vérzik, Samas – 2020. 08. 05., Barba Negra Track
 
A Barba Negra Track kisszínpada szerencsére augusztusban is szinte naponta váltják egymást a jobbnál jobb zenekarok, amelyek a korlátozások ellenére is arra törekednek, hogy minél jobb bulikat csináljanak, erre pedig idén még nagyobb szükség van, mint valaha. Augusztus 5-én a Rómeó Vérziknek jutott főszerep és a zenekart ismerve borítékolható volt, hogy a kisebb lehűlés ellenére is forró lesz a hangulat.
 
A hangulat megalapozása ezúttal a Samas feladata volt, akikkel eddig valahogy elkerültük egymást, de a csapat már a mottójával szimpatikusnak tűnt, ugyanis a „mindig előre, sohasem hátra” elvet vallják. A zenekar felállása is elég izgalmas, hiszen a négy tag közül hárman a férfi nemet, Lukács Szilvia pedig a hölgyeket képviseli, ez alapján pedig a többség látatlanban valószínűleg azt hinné, hogy egy énekesnős bandáról van szó, ez azonban tévedés, mivel Szilvia nem a mikrofonnál áll, hanem a dobok mögött ül, és innen adja a tempót a Samas lendületes, dallamos metaljához. A zenekar határozottan az egyik legkellemesebb felfedezés volt az utóbbi időben és a koncert óta is vissza-visszatérnek a dalaik a lejátszóba, a továbbiakban pedig igyekszem majd minél többször elcsípni őket élőben is.
 
 
A Rómeó Vérzik ugyan régi „ismerős” számomra, legutóbb mégis nagyjából három éve láttam őket utoljára, szintén a Barba Negra Track kisszínpadán, de persze akkor még senkinek eszébe sem juthatott, hogy néhány évvel később ez majd egyfajta kényszermegoldás lesz. A zenekar azóta ismét négytagú lett Kálmán Ákos érkezésével, vagyis újra két gitárral szólalnak meg a banda dalai, ami természetesen erőteljesebb és vaskosabb hangzást eredményez, Ríkó és Ákos pedig olyan összeszokott párost alkotnak, mintha mindig is együtt játszottak volna.
 
 
A Rómeó Vérzik legutóbbi albuma szintén 2017-ben jelent meg Újrakezdés címmel, ami a mostani helyzetben igazán találó, hiszen Koppányéknak is alaposan át kellett alakítaniuk a nyári terveiket és jó néhány koncertjük el is maradt, de szerencsére a budapesti bulinak semmi sem állhatta útját. Akik követik a bandát a közösségi oldalakon, néhány hónappal ezelőtt láthatták, hogy nagyban zajlik a stúdiózás és készül a következő Rómeó-lemez, amiből már kaphattunk is egy kis ízelítőt ezen az estén A világ legjobb nője című új dal formájában, és ha az egész album hasonló minőséget és lendületet hoz majd, akkor igazán nem lehet okunk panaszra. Az új nóta mellett természetesen nem hiányozhattak az olyan Rómeó-klasszikusok sem, mint az Engedd belém, a Rock ’n’ Roll, a Piros 19, a Keleti rock and roll, vagy éppen Az Ördög, az Isten, az Élet és a Halál, ami a négytagúra bővülés óta ismét használható a banda tagjainak bemutatására is.
 
 
A zenekar mellett a közönség is alaposan ki volt már éhezve egy újabb Rómeó-bulira, így a szerdai nap ellenére is megtelt a küzdőtér a színpad előtt, sőt, azt is ki merem jelenteni, hogy az újraindulás óta megtartott Barba Negrás koncertek közül ezen az estén volt a legjobb a hangulat, pedig eddig is mindenki beleadott mindent, de a Rómeó Vérzik és a rajongók találkozása ezúttal tényleg annyira tökéletesre sikerült, hogy elsöpört minden mást.
 
 
2020-ban szinte naponta jön valami újabb változás, ami rendszerint nem éppen kedvező irányban befolyásolja az életünket, de jó tudni, hogy még ilyenkor is vannak olyan biztos pontok, amikor lehet számítani és nem okoznak csalódást. Ilyen a Rómeó Vérzik is, akiket nagyjából 15 éve láttam először, és valahányszor eljutottam azóta koncertjükre, mindig hozták ugyanazt a stabil minőséget, és megmaradtak annak a rendkívül szerethető zenekarnak, amelyet annak idején a szívembe zártam, Ákossal pedig még a korábbiakra is sikerült rátenni egy lapáttal, úgyhogy a Rómeó manapság tényleg jobb, mint valaha, ha pedig az új album is befut még idén, akkor Koppányék tényleg megmentik ezt az évet.
 
További képekért klikk ide
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Barba Negra