Bejelentkezés

x
Search & Filters

Zenekarok, amelyek új dalok nélkül is turnéznak

Bár sok turné egy-egy új albumhoz kapcsolódik, nem minden esetben ez a helyzet, sőt, több zenekar annak ellenére is rendszeresen koncertezik, hogy hosszú évek óta nem jelentkeztek új dalokkal. Az Ultimate-Guitar most hét ilyen bandát gyűjtött össze.
 
- The Rolling Stones: 58 év és 30 album után megbocsátható Mick Jaggeréknek, hogy nem akarnak mindenáron új dalokat írni, annál is inkább, mert élőben továbbra is olyan teljesítményt nyújtanak, amit sok fiatalabb banda is megirigyelne.
 
 
 
- System Of A Down: már 15 év telt el a System Of A Down legutóbbi kiadványa, a Mesmerize/Hypnotize dupla album óta, és most már talán a legnagyobb rajongók sem reménykednek új dalokban. A tagok többször is elmondták, hogy kreatív különbségek miatt nem tudnak együtt alkotni, de szerencsére a koncertezésre ez nincs hatással, így továbbra is turnéznak.
 
 
 
- Guns N' Roses: a Guns N' Roses legutóbbi kiadványa a 2008-as Chinese Democracy, a koncertprogram nagy része pedig 30 éves dalokból áll. A rajongókat azonban ez egyáltalán nem zavarja, a zenekar évek óta tartó Not In This Lifetime turnéja még mindig elképesztően sikeres.
 
 
 
- Queen: a Queen helyzete eltér a listán szereplő többi bandáétól, hiszen az egyik fő dalszerző, a legendás Freddie Mercury halála miatt nincs új albumuk 1995 óta. Élőben ugyanakkor a mai napig aktív a zenekar: az utóbbi időben Adam Lambert-tel turnéznak, a rajongók többsége pedig szívesen hallgatja vele a klasszikus dalokat.
 
 
 
- King Crimson: a King Crimson a brit progresszív rock színtér egyik úttörő bandájaként írta be magát a zene nagykönyvébe, és bár a legutóbbi albumuk óta már 17 év telt el, a rajongók továbbra is szívesen látogatják a zenekar koncertjeit, amelyek igazán különleges élményt nyújtanak.
 
 
 
- Mötley Crüe: a Mötley Crüe 2015-ben ugyan bejelentette visszavonulását, idén azonban visszatérnek a színpadra. A banda egyértelműen a 80-as években élte fénykorát, a rajongók pedig a mai napig imádják az akkori dalokat, így valószínűleg nem is nagyon bánják, hogy új album nélkül vág neki a csapat az idei turnénak.
 
 
 
- Rage Against The Machine: már 20 év telt el a legutóbbi RATM album óta, idén azonban ismét összeáll a banda és könnyen lehet, hogy a turné mellett új lemez is várható, de a közönség nagy része valószínűleg már attól boldog, hogy ismét együtt üvöltheti Zach De La Rocha-val a klasszikusokat.