Bejelentkezés

x
Search & Filters

A zenélésből nem lehet megélni



Misha Mansoor, a Periphery gitárosa egy interjúban arról beszélt, hogy annak ellenére, hogy a zenekar több mint tíz éve létezik, megjelent öt albumuk és még Grammy-re is jelölték őket, mégsem tud kizárólag a bandából megélni.
 
"Ez részben azért van, mert ma már senki sem ad el albumokat, tehát az abból származó bevétel eleve kiesik, így marad a koncertezés, amiből ugyan van bevételünk, de egy turné, főleg Európában rengeteg költséggel jár, főleg akkor, ha igényes, látványos koncerteket szeretnénk adni, így a tényleges profitunk ebből is nagyon kevés. Jobb a helyzet, ha Amerikában tudunk főzenekarként turnézni, erre azonban csak ritkán van lehetőségünk, hiszen folyton turnézik mindenki, így nagyon telített a piac.
 
 
(Misha Mansoor)
 
A tény az, hogy a zenekarok költségvetése nagyjából a tíz százalékára csökkent. Ha valaki eddig keresett egymillió dollárt, az most százezret keres, ami azért még mindig nem rossz pénz. Viszont aki korábban keresett százezret, annak most csak tízezer jut, ami viszont már nem olyan jelentős összeg. Most 33 éves vagyok, és huszonévesen még nem zavart, ha a földön kellett aludnom egy-egy turnén, vagy ha végig be voltunk zsúfolódva egy kis buszba, de most már nem olyan jó poén az ilyesmi, úgyhogy egyre inkább csak szórakozásból zenélünk, de ez igazából kezdettől fogva is így volt, hiszen sosem voltak illúzióink, most pedig már végképp nem lehetnek."