Bejelentkezés

x
Search & Filters

Zöld a Bíbor Band koncertbeszámoló - 2014. január 17., Backstage Pub



Január 17-én, pénteken este a Backstage Pubban jártunk, ahol a Zöld a Bíbor Band adott koncertet. A helyszín egy felújítást követően fogadta a rockzene kedvelőit ezen az estén. A felújításnak hála, lehetőség van a színpad előtt élvezni a koncerteket, de aki a nyugisabb szórakozás híve, az asztaloknál ülve, kivetítőn élvezheti a zenét egy jó sör mellett.

A ZBB előtt a Silencer Acoustic hangolta a népet.  Jó kis külföldi és magyar rock gyöngyszemek hangzottak el tőlük, akusztikus verzióban.  Nagyon jól szóltak a dalok a két gitár kíséretében s az énekes srác is nagyon tehetséges. Érdemes rájuk odafigyelni.

 


Egy rövid szünetet követően érkezetek a színpadra az este várva várt fellépői. A tőlük megszokott energiával és hévvel vetették bele magukat a szórakoztatásba és az első albumuk jól ismert dalaival kezdték a koncertet. Volt Tudom jól, Holnaptól, Mondták, hogy újra szép lesz, adtak Utolsó esélyt is és Tudták ők is, hogy be kell nézni az Álarc mögé. A blokk zárásaként pedig megmutatták milyen az igazi katasztrófaturizmus ZBB módra a Vihar előtt.  

Újabb kisebb szusszanás után egy Korál egyveleggel tértek vissza, emlékezve ezzel az egyik alapító tag, Fischer László zenekarára, amivel a közönség köreiben nagy tetszést arattak. Ezt követően a fiúk megmutatták mit várhatunk tőlük majd a következő, készülő lemezükön, amiről két számot el is játszottak nekünk, a Zárt ajtókat és a Nincs jó döntést. A közönség ezeket is egy emberként énekelte velük együtt.

 


Kaptunk pár feldolgozás számot is, mint például a The Gypsys című számot a Deep Purple-től, ami egyébként Fischer Laci egyik nagy kedvence. Majd Glenn Hughes Can’t stop the flood című számában Kiss Zoli (az énekes) bebizonyította miért is hívják őt a tehetség magyar hangjának.

Ezen nagyszerű hangot egyébként a közönség nyomásának és hangos vissza-vissza kérésének eleget téve a Highway star című Deep Purple számban is megmutatta nekünk, majd jött még egy dal, az Embered voltam a P. Mobiltól.

 


Meghajlást követően a fiúk lementek a színpadról, de a rajongók tapsvihara, sikítása, majd az ütemes ZBB, ZBB és a vissza-vissza megtette a hatását, a zenekar tagjai egy második ráadásra is visszajöttek, ami egy saját szám, az Utazó volt.

Összességében véve egy fantasztikus koncert volt, remek és tehetséges zenészek tolmácsolásában. Aki erről lemaradt az bánhatja. Figyeljétek a zenekar oldalát a nagy közösségi portálon és menjetek el a következő koncertre. Ha szereted az igazi magyar rockzenét, tuti nem fogsz csalódni.

 



Máthé Kriszta
Fotók: Tőrösné Kolozsy Erika

 

További fotók a koncertről:
https://plus.google.com/photos/+ErikaT/albums/5970194648790926689/5970221879533891634?pid=5970221879533891634&oid=104690086711936738557
 

Címkék: 
Zöld a bíbor Band