Bejelentkezés

x
Search & Filters

QUIMBY

 
Helyszín: 
Fellépők: 
Kéknyúl
Andy Helfer (USA)
Időpont: 
2012. december 22. szombat, 20:00

Az őszi Teátrum turné után, a színházak diszkrét plüss-báját maga mögött hagyva vad rockandroll színpadra éhesen érkezik a csapat 22-én.

A Quimby 2011-ben ünnepelte huszadik születésnapját egy teltházas Budapest Arénás koncerttel. Idén már minden szempontból nagykorúvá érett a csapat. A huszonegyedik ugyan nem annyira kerek, mint a tavalyi évforduló, viszont azért azt a jó szokását továbbra is megtartja a zenekar, hogy év végén egy nagyobb közösségi élményre csábítja a rajongókat. Ezúttal a régi, jól bevált játszótér, a Pecsa lesz a helyszíne a Karácsony előtti budapesti koncertnek.

Új lemez most nem kerül a puttonyba, viszont egy dupla DVD megjelenése ad még extra apropót a közös ünnepléshez.

A Quimby Family ezúttal a remek Kéknyúl Hammond Együttessel bővül. Premecz Matyiék csapata igazi vastag, füstös, grooves-os funky-soul- jazzt játszik, ráadásul Andy Helfer személyében egy időzített energiabombát is becsempésznek a színpadra.

A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületeire.

Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje - a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt vagy amit akartok című előadásé, utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat. Teátrum-fellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra.

A Quimby - mely 2009 tavaszán, ötszámos „maxi+”-t adott ki (rajta az Ajjajjaj című sláger), 2009. decemberében pedig a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő (melynek egyik lemeze CD, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert DVD) – 2010. decemberében jelentette meg eddigi legutolsó stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt. 2011-ben Instant Szeánsz címmel kijött a csapat eddigi első koncertlemeze, a 2012-es kiadvány pedig egy dupla DVD, amin két tavalyi koncertfelvétel, az Arénás koncert anyaga illetve egy kis klubkoncert, amit az Instanban rögzített még tavasszal az együttes.

A csak álló jegyeket értékesítenek.