Bejelentkezés

x
Search & Filters

Félévzáró buli a Rocksuliban - Perfect, Freedom, I love rock’n’roll, Van az úgy

b.aggee képe
b.aggee

Lendületes bulival zárták a félévet a RockSuliban: 2014. január 31-én rendezték a félévzáró koncertet a Dürer Kertben. Számomra is egy sikeres félév zárása volt az a nap a jogi egyetem 5. évén, tehát ideje volt bulizni: nagy rock-party a RockSuli tanárainak és diákjainak fellépésével.

Volt ott minden, ami rock: Queen, Pink, George Michael, Red Hot Chili Peppers, Tankcsapda, Depresszió, LGT, Hooligans, Metallica, Gren Day… többször megtörtént, hogy egy előadó másik hangszer mögött is megfordult és a tanároktól megtudtam, hogy nagyon kis gyerekek (3-4 évesek) is járnak a RockSuliba. Itt, a félévzáró buliban 8 éves kislány volt a legfiatalabb előadó és nagyon ügyesen énekelt.

Késmárki Zsolt, a Hooligans tagjának társaságában kaptam el Pulius Tamást, az iskola egyik billentyűs hangszer-tanárát. Nem véletlen… ahogy később kiderült:

„A tanítványom Hooligans dalt énekel, a „Van az úgy”-ot”

„És Ördög Tibornak hívják.”– jegyezte meg Zsoltika (Ö.T = Csipa, a H. énekese – a szerk.)

A Hooligans basszusgitárosa vendég előadóként segítette a produkciót.

Az este sztárvendége Solti János volt, aki először a General együttesben dobolt, aztán az LGT-ben, később a Hobo Blues Band-nél, majd a Tátrai Band-ben. Most is LGT-számnál dobolt vendég előadóként.

A RockSuli tanáraival való beszélgetések alapján a diákok nagyon szeretik ezt az iskolát és a látottak, előadott zenék alapján is ez derült ki számomra. Tudva a háttérinformációkat:

- Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője, az iskola ének tanára: "Nagyon gyorsan megtanulták a számokat a tanítványaim, pár énekóra elég volt. Köhler Norbi a Whitesnake-től a Here I Go Again-t és a Metallica Nothing Else Matters című számát, Rezes Ádám pedig Bullet for My Valentine-től a Tears Dont-ot adja elő az este folyamán."

- Pulius Tamás: Mindenki nagyon lelkes, suli után jönnek és általában a francia bulldog típusú kutyám is ott van a próbákon

- Joubert Flóra, dob tanár: 3-4 éves gyerekek is járnak hozzá. „Nagyon aranyosak és a tanári karral is nagyon jó együtt dolgozni.”
 

Esemény(Nem tárolt): 
RockSuli