Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ilyen bulira a Dürer sem volt felkészülve - "Életetek leghosszabb Magor koncertjén vehettek részt..."

Újj Kristóf képe
Újj Kristóf
Úrja Budapestre érkezett a Magor. A zenekar 2020 tavaszán, iszonyatosan súlyos heavy metál turnéval kelt útra, hogy a stúdióba vonulásuk előtt, mégegyszer átmozgassák az ország minden szegletén fellelhető rajongótáborukat. A turné fontos állomása a Dürer Kert kisterme volt, március 7-én. Az est vendége a melodikus death metál zenekar, a Dying Wish volt.
 
A Magor 2007-ben indult. Egy tiszta ének mellett, fegyelmet parancsoló scream-mel teszik nagyon ütőssé, a súlyos gitár témákat. Ahogy a név választáson is látszik, erős hazaszeretet jellemzi őket, szövegeik is magyar nyelven íródnak. Kevés ilyen zenekart találni már, akik nagyra tartják az olyan alapvető emberi értékeket, mint a barátság és tisztelet. Nyálas, semmitmondó, csöpögős szövegek helyett, jellemzően ezekre építik a mondanivalójukat is.
 
Második stúdió albumuk 2017-ben jelent meg 'A menedék' címmel. A mostani turné után, ismét célba veszik a stúdiót az új számokkal, melyek közül egyet decemberben, egy videoklippel együtt jelentettek meg.
A jászberényi, heavy metál zenekar egy nagyon szigorú, meglepően hosszú, és látványban gazdag műsort ígért. A színpadot tele pakolták új látvány elemekkel és fénytechnikával, azonban erre a Dürer Kert nem volt felkészülve az Ampereket tekintve. Az 'Ez vagyok én' szám közben hirtelen elhalkult minden. Jó tíz perc keresgélés után meglett az egész galibáért felelős biztosíték, és folytatódott a koncert. Nem kellett sok időnek eltelni, hogy kezdődjön minden előröl. Se hang, se fény... Ekkor a zenekar kénytelen volt elengedni a fénnytechnika egy részét, és anélkül folytatni a koncertet, reménykedve, hogy így már bírni fogja a terhelést a hálózat. Zoli azzal vigasztalta a közönséget, hogy "Legalább elmondhatjátok: életetek leghoszabb Magor koncertjén vehetttek részt... Mi is."
A Magor setlistje:
 
1. Fejjel a falnak
2. Túlélő
3. Első Istenem
4. Nem kértem
5. Arccal a fény felé
6. Ez vagyok én
7. Ígérj holnapot
8. Vihar
9. Ragyogj
10. Fontosabb, mint az életem
11. Otthon
12. Meríts erőt a fájdalomból
13. Próféta
A Dying Wish 1996 novemberében alakult. A Papp testvérek (Sándor és Lajos) álatl alapított zenekar kiadott 7 nagylemezt, melyek közül a legutóbbi (Üvöltő sötét), tavaly jelent meg. Idei koncertnaptáruk sem maradt üres, áprilisban pedig egész Erdélybe elviszik modern melodic death metál zenéjüket. A koncertre egy dallamos, 12 számos setlistet hoztak, melyen szerepeltek új és régebbi, bólogítós nóták egyaránt.
A Dying Wish setlistje:
 
1. Árnyékvilág
2. Pokolból a mennybe
3. Amit akarsz
4. Nem leszek mártír
5. Szilánkok
6. Álarc
7. Üvöltő sötét
8. Nincs kiút
9. Világok háborúja
10. Lopott idők
11. Fragments of the past
12. Forgotten dead
Esemény(Nem tárolt): 
Magor, Dying Wish - Dürer Kisterem