Bejelentkezés

x
Search & Filters

Smoker metál és folk-punk a Robotban.

Újj Kristóf képe
Újj Kristóf
Örülhettünk, hogy idén hoszabb volt a február, mivel volt mit kipihenni 29-én azoknak, akik péntek este a Robotba látogattak. A VII. kerület szívében lévő, kis pincébe betérő közönséget a Red Swamp, és a Jolly Jackers zenekar látta el jó hangulattal. Aki nem gondoskodott róla időben, még a helyszínen (egy darabig) vehetett jegyet, de végül teltházas lett az esemény. 
Az estét a 2015-ben indult, Red Swamp nyitotta. Alapvetően a 80-as évek végén, Kaliforniában kialakult, stoner stílust jászanak, de magukat nemes egyszerűséggel smoker metál kategóriába sorolják. Ezt talán a technikusok kicsit túlzásba is vitték, ugyanis annyi füstöt eresztettek a színpadra, hogy a harmadik sorból, már a színpad sem látszódott. Szegény srácok nem is látták egész végig a közönséget, csak amikor Greg lejött a színpadról, hogy a közönséggel együtt ordítsák a számokat.
Az tavaszi 'Prepare to die - 2020' turnéjukat Győrben kezdték, és jó néhány hazai nagyvárosban csinálnak még füstölgő, undergrund bulit, a legközelebbi budapesti koncertjükig. Következő állomásuk Székesfehérváron lesz március 20-án.
Miután felszállt a füst, és leült az iszap, a Jolly Jackers lépett a színpadra. Illetve inkább zsugorodott, ugyans a hat tagú folk-punk zenekar, alig fért fel a pici színpadra, a hegedűvel, fuvolával, és gitárokkal. Az ütős zenéjük mellett, a hangulat fokozása érdekében, tőlük megszokott módon bevetették még a jól bevált rumot. Andrea, zenekar fuvolása, angyjából három számonként jött le a közönség közé, hogy alkohollal lássa el a lelkes rajongókat.

A Dunaújvárosban indult zenekar, 2014-ben adta ki első nagylemezét. Ekkor, a hasonló stílust játszó, Paddy And The Rats zenekarral, illetve a Rumjacks-szel turnéztak. Azóta egész Európát bejárták már turnéik során. Jelenleg a 'You are not alone - 2020' turéjuk fut, melynek keretein belül a hazai helyszínek mellett Német- és Csehországban is tiszteletüket teszik. 

 

Esemény(Nem tárolt): 
Red Swamp - Jolly Jackers - Robot