Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ajalon

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

Az Ajalon egy keresztény progresszív rock trió Seattle-ből. Nevüket a bibliából vették (Józsua 10:12), jelentése nagyjából „Kegyelem a tűz közepében”.

Az Ajalon 1994-ben indult Wil Henderson, Randy George és Dan Lile által. 1996-ben elküldtek egy demókazettát Rick Wakeman-nek, a progresszív rock csapat Yes billentyűsének, aki miután ezt meghallgatta, segített nekik szerződést kötni az ő kiadójukkal, a Hope Records-szal. Még ugyanabban az évben a zenekar kiadta első albumát Light at the End of the Tunnel címmel. Zenéjükben többek közt a Yes, a Genesis és a Marillion hatása is hallatszik.

2004-ig nem adtak ki újabb lemezt, amikor is megjelent a következő album Ont he Thereshold of Eternity címmel a ProgRock Records kiadónál, ahol együtt dolgoztak Rick Wakeman-nel, a gitárso Phil Keaggy-vel és az Spock’s Beard egykori frontemberével, Neal Morse-szal. Randy George számos Neal Morse projektben részt vett, ezek közül egy az albuma, a Testimony lett, amely 2004 elején jelent meg. Ont he Theresold of Eternity jó visszhangot keltett prog rock körökben.

2009-ben az Ajalon kiadta harmadik albumát This Good Place címmel, melybe ismét bevontak néhány vendégzenészt.

Videók

  • Ajalon - What Kind Of Love
  • Ajalon - Light At The End Of The Tunnel

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Randy George
gitárok
basszusgitár
billentyűsök
bodhran
Wil Henderson
ének
basszusgitár
pánsíp
Dan Lile
dob
ütőhangszerek