Bejelentkezés

x
Search & Filters

aJna

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2010

További képek

Biográfia: 

A zenekar kialakulását több mint 10 évre visszamenőleg, 1999 környékére lehet datálni Kondorosra, ugyanis Altmann János és Uhljár Szabolcs, akkoriban kerültek össze elsőként egy zenekarba, de ez a próbálkozás nem sokáig tartott. Jani eztán több különböző székhelyű és stílusú zenekarban (Klakk, Orion, Dokkers) csiszolta tovább dobtechnikáját, Szabolcs pedig alkalmi próbák mellett, otthon fejlesztette zenei és elméleti tudását.

Aztán 2009-ben Jani visszahelyezte székhelyét Kondorosra, így megint elkezdtek együtt próbálni csak úgy a zene szeretete miatt. Néha alkalmi szintissel és basszerossal kiegészülve játszottak Tool feldolgozásokat, de javarészt ketten jammeltek a próbateremben. Ilyen jammelésekből kezdtek el kialakulni a mostani számok alapjai. Hamar észrevették, hogy ezekben a "véletlen" összehozott alapokban több van mint sima próbatermi hülyéskedés, ám azt is tudták, hogy így, egy dob egy gitár felállásban nem fognak világokat rengetni.

Ezután került a képbe Piller Gyuri (ex-Súly!), aki 2010 októberében költözött Békéscsabára. Jani középiskolai szobatársa lévén felvették egymással a kapcsolatot, majd egy találkozó után már egy közös próba is összejött, ami után nemsokkal megalakult az aJna zenekar.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Uhljár Szabolcs
gitár
Piller György
basszusgitár
Altmann János
dob