Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alabama Thunderpussy

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996 - 2008

További képek

Biográfia: 

Az Alabama Thunderpussy egy southern metal zenekar volt a virginiai Richmond-ból. Bryan Cox, Erik Larson és Asechiah Bogdan alapította 1996-ban. Bryan Cox, Erik Larson és Asechiah Bogdan alapította az ATP-t (Alabama Thunderpussy) 1996-ban. Bill Storms és Johnny Throckmorton egészítették ki a felállást, és az együttes szerződést kötött a Man’s Ruin Records kiadóval 1998-ban.

Később, még ugyanabban az évben a Rise Again-nel debütáltak, és felvették a River City Revival-t, melyet 1999-ben jelentettek meg. Ezt 2000-ben a Constellation és 2002-ben a Staring at the Divine követte. Alabama Thunderpussy útjai elváltak a Man’s Ruin-tól és az énekes Johnny Throckmorton-nak is később még ugyanabban az évben, szerződést kötöttek a Relapse Records-szal és felvették az új frontembert, Johhny Weills-t.

Weills énekelt a Fulton Hill albumon, mely 2004. május 25-én jelent meg. Mire a következő ATP album, az Open Fire megérkezett, Weills már elhagyta az együttest, hogy megalakítsa a Danballah-t az Ohio-i Columbus-ban. Az ő helyére Kyle Thomas került, a korábbi New Orleans-i Floodgate and Exhorder bandából. Az ATP tagjai sok oldalprojektben megjelentek. Larson két lemezt adott ki a saját nevén, a legutóbbit 2005-ben. Larson is megjelent az Axehandle mellékprojektben Bryan Cox-szal és Ryan Lake-kel.

Erik is szerepel egy másik projektben is a Birds of Prey csapattal, melynek megjelenése 2006. július 25-re tervezték. Erik Larson volt egykor az AVAIL dobosa. Bryan Cox a Suzikiton instrumentális együttes tagja volt, és szerepelt egy kiadványukon, a Service Repair Handbook-on is szerepelt. Az egykori énekes, Johnny Throckmorton most az énekese a Richmond-i Before the Machine-nak. Open Fire, a zenekar legutóbbi CD-je 2007. március 6-án jelent meg a Relapse Records-nál.

Videók

  • Alabama Thunderpussy - Motor Ready
  • Alabama Thunderpussy - Words Of The Dying Man

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kyle Thomas
ének
Erik Larson
gitár
Ryan Lake
gitár
Mikey Bryant
basszusgitár
Bryan Cox
dob