Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alarm

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

Hard rock zenekarunk 1994. áprilisában alakult. Alapító tagok: Bandl András - gitár, Klaszán Sándor - ének-gitár, Eisenschreiber József - basszusgitár, Pálosi Róbert - dob.

A többi hasonszőrű vidéki zenekarral szemben újdonságként hatott, hogy saját számokat játszottunk (A szövegeket Klaszán Sándor írta, a zenei alapötletet általában Bandl András hozta).

A kezdeti "gyermekbetegségek" - nem volt próbatermünk, nem voltak jó hangszereink stb. - után a zalaegerszegi Lőrincz Kálmán felfigyelt ránk, és rövid időn belül az RTL KLUB Road Show produkciók egyik állandó zenekarává váltunk. Jártuk az országot Letenyétől Kecskemétig, Kaposvártól Bátorterenyéig. Előzenekara lehettünk olyan országos hírű együtteseknek, mint az EDDA, a P.Mobil, a Kiss Forever Band vagy a Mr. Basary Group. Pár év leforgása alatt több mint 300 koncertet adtunk.

Rendszeresen játszottunk rock- és sörfesztiválokon, motorostalálkozókon. 1996-ban létrehoztuk az “ALARM A DIÁKOKÉRT” alapítványt és többször szerveztünk koncertsorozatot a kanizsai középiskolák javára (Akkoriban még nem volt minden sulinak külön alapítványa). Részt vettünk az 1996-os POP-ROCK Fesztiválon, és ugyanabban az évben megnyertük a KI-MIT-TUD megyei döntőjét (Ahol a “Megasztár”-ból jól ismert zalaegerszegi Bella Levente egykori együttesét sikerült legyőznünk).

1996 júniusában kiadtunk egy 8 számból álló demókazettát “Az országút angyala” címmel, amelyet 1999-ben egy újabb 8 számos demó követett “Szabadon élni” címmel. Ez utóbbiról az egyik dal - “Az ember tragédiája” című - 2000. február 11-én szerepelt a Petőfi Rádióban, Nagy Feró “Garázs” c. műsorában.

Az évek során több ma is ismert kanizsai zenész megfordult nálunk: Szántó László-billentyűk, Berczelly Bálint-billentyűk, Horváth Tamás-billentyűk, Vadász Gábor-gitár, Sebestyén Miklós-basszusgitár, Vági György-basszusgitár, Lipódi Roland-billentyűk, Czebei Tibor-billentyűk, Bonczók Norbert-billentyűk, Pávlicz Norbert-dob.

2000-ben az együttes átmenetileg feloszlott, majd 2007. januárjában állt össze újra a csapat.

2009 márciusától más lett a zenekar felállás, hiszen kiegészült a csapat Ádám Attilával (szintetizátor) és Jánosi Péterrel (basszusgitár). A zenekar "újraformálódásával" egyfajta új koncepció és hangzásvilág kezdett kialakulni, amely ma már meghatározó vonulat a zenei világban.

2009 őszén elkészült az első videoklip A munka nemesít címmel, mely nagy tetszést aratott szakmai és rajongói berkekben egyaránt.

A 2010-es év eseménydúsan telt. Részt vettünk sok helyi és országos rendezvényen, kikacsintottunk a határon túlra, Erdélybe is. Sepsiszentgyörgyön a RockStage fesztiválon vettünk rész többek közt a P.Box és a Worldchanger társaságában.. A Rockmaraton fesztiválra közönségszavazattal jutottunk be, 50 zenekar közül a második helyen. Nyáron búcsúzott az együttestől Ádám Attila, így némileg átalakult hangzásvilággal folytatjuk a zenélést. Köszönjük a munkáját és sok sikert a továbbiakhoz!

Show must go on….

Októberben elkezdtük a Barbárok földjén c. szám klipjének forgatását. Monumentális és fantasztikus lesz! Stúdióban pedig készül az új lemezünk.

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Klaszán Sándor
ének
Bandl András
gitár
Molnár Dániel
gitár
Tislerics Gábor
basszusgitár
Oláh Barnabás
dob