Bejelentkezés

x
Search & Filters

Baby Bone

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

1992
A zenekar alakulásának éve. Három taggal, egy szegedi laktanyában megalakul a Baby Bone. A blues- rockot játszó csapat már a kezdetekkor 10 saját dalt ír. Doors, Hendrix, Led Zeppelin és az akkor aktuális modernebb zenék (grunge, post metal) keveredéséből alakul ki az egyedi stílusuk.

Akkori tagok:
Lukács László - gitár
Kecskeméti Sanyi - basszusgitár
Rákóczi Antal - ének, dob

Néhány akkori dalcím: Jégsziget-tangó, Pokoltaps, Télapó-song, Nyolckarú nő. A laktanya próbatermében mostoha körülmények között, de igen nagy vehemenciával próbál a zenekar, és már szervezgeti a főleg békés megyei és szegedi koncerteket.

1993
Leszerelés után próbákkal, koncertezéssel és házi demozgatással telik ez az év.

1994
Kecskeméti Sanyi ez év nyarán kilép a zenekarból, helyét Medovarszki Tibor - aki akkor még csak 18 éves - veszi át a basszusgitárosi posztot.

1995
Januárban a régi és új dalokból hetet felvesz a zenekar a békéscsabai Studio 21-ben, Baranyai János és Király Péter bábáskodásával. Az album címe "ABLAK A SEMMIBE" lesz. A zene egyre inkább kezd a modern rock kategória felé sodródni.

A szaksajtó nagyon dicséri az egyedi zenét, a Metal Hammer magazin "a '90-es évek találkozása a '70-es évekkel" mondattal jellemzi az albumot és felteszi az "Ablak a semmibe" című dalt a DEMONSTRÁCIÓ II. c. válogatásalbumukra.

A MARLBORO ROCK-IN '95 országos tehetségkutató beválasztja a zenekart 272 jelentkező közül a 18 elődöntős banda közé.

1996
A zenekar turnéba kezd a szegedi NYERS zenekarral, az ország minden pontjára követi az akkori példaképeket, akik által a zeneipar rejtelmeibe nyernek betekintést. Az év elejétől már nem Rákóczi Antal dobol a zenekarban, hanem RUCK RÓBERT, akiben felsejlik az ideális dobos képe. Anti ezentúl "csak" énekel, és továbbra is írja a szövegeket…

Szegeden elkészül a "LÁZÁLOM" c. háromszámos demo, amely sok rajongónak a kedvence, Uzseka Norbert a PRONG-hoz, meg az Alice in Chains-hez hasonlítja az MHH kritikájában. Az év közepén a dobos, Robi ismerőse (együtt zenéltek a Kommandó nevű bandában), Zubán Zoli lesz a gitáros Lukács helyett. Az új gitáros rögtön egy klipforgatással kezd. Kecskeméten elkészül a "Törpeember, óriásrendszer" c. dal videó változata.

1997
Folytatódik a NYERS - turné és még az év elején, az első ROLLING ROCK tehetségkutatón, a szarvasi ZEBRA klubban első lesz a zenekar. Pénzre váltják a fődíjat és stúdióra költik. Júliusra elkészül a második kazettaalbum, az "ÚGYIS KIDERÜL". Nyolc dalt tartalmaz a Békéscsabán felvett album, amely ismételten sokat köszönhet KIRÁLY PÉTERNEK és Gyebrovszki Andrásnak.

A zene az új tagok hatására némileg változik, de marad az egyedi, modern rock-os formula, kissé metálosabban tálalva, jellegzetesen depresszív szövegekkel, amelyeket a kezdetektől Anti, az énekes jegyez.

1998
Koncertek a Nyerssel, a BLACK-OUT-tal, már a fővárosi klubokban is / E-KLUB, RIFF-RÖFF, Trafó, Viking / Szegeden a Nyers-énekes CZUTOR ZOLI segítségével és angolosításával felveszik a "BENNED AZ ÁLLAT" című új szerzeményt két nyelven. A magyar változatra klip is készül, amelyet főleg kábeltévék játszanak, Nagy Feró műsorai, meg az akkor induló Z+ televízió, ahol VADON JÁNOS segít népszerűsíteni a Baby Bone-t.

1999
A szolnoki DENEVÉR tehetségkutatón 52 zenekar közül első lesz a B.B., és ezzel együtt 100 óra stúdió- időt nyer Cserfalvi Töfi stúdiójába. Mivel éppen jókor - 9 új dal megírása után - jön ez a díj, így azonnal kihasználják. Őszre kiadják a METAL HAMMER PRODUCTIONS terjesztésében a "GLOBAL" című harmadik lemezt, amely már cd-n is megjelenik. Természetesen állandóak a koncertek is, Újkígyóson megkezdi működését a BABY BONE KLUB, amely hasonló kaliberű zenekarokat hív meg rendszeresen.

2001
Egy ötszámos demoval kezd a zenekar "KELL A ROSSZ" címmel, amely házilag sokszorosítva jut el a szakmához és a rajongókhoz. A címadó dalra a tehetséges filmes, LÓRÁNT DEMETER készít klipet digitális technikával, promóciós célzattal . A klip bemutatásra kerül a VIVA+ speciális műsoraiban, a SAT-E-LIT "Fémforrásában" meg kisebb helyi tévékben. A hazai rockzenei élet folyamatos sorvadása miatt a Baby Bone már csak a tiszántúli térségben koncertezik és ritkán a fővárosban és környékén.

2002
Új dalok fabrikálásával telik az év és persze havi egy fellépéssel, meg fesztiválozással. Az új dalötletek nagy része nem megy át a szigorú zenekari "rostán" ezért megújulást terveznek. Megvalósulásához némi stílus- és karakterváltás szükségeltetik.

2003
Megszületik az első új dal, az angol - halandzsás , háromperces "OPEN YOUR EYES" - magyar változat: "Órákon át...",amely stílusban kicsit más. Aztán a többi új nóta : "Kettétör", "Vidd el..." A próbák lendülete ezen a spontánabb stílusú vonalon viszi tovább a zenekart, a 2002-es ötletek felturbózásával.

2004
MEGJELENIK AZ ÚJ 5 DAL! Érdekes hangszerelés, furcsa /Keserű likőr/ cím. A Baby Bone régebbi világát idézi a demo, amelyet ismét a békéscsabai Song-Song stúdióban rögzítettek. A májusban megjelent demo házi terjesztésben jelenik meg, a sajtótól jó kritikát kap…

2005
Csendes év volt a zenekar számára a 2005-ös, kevés koncerttel, és pár új dal szerzésével telt a próbaterem mélyén. 2005 őszén Anti vendégszerepel az Angertea zenekar új lemezén a "Purity" c. dalban, ahol vokálozik, csörgőzik és kongázik. Ruck Robi barátai felajánlották, hogy a stúdiójukban rögzítésre kerülhet egy új dal, a "Valahol", amelyre Mihály Gergely az Angertea frontembere ír angol szöveget és énekel is a dalban. Rövid távú terv egy klip készítése az angol verzióra... A dal Gyulán a Union Jack stúdióban készült, Benedek Tomival és Cs.Szabó Zoltánnal "Csészivel".

2006-tól folyamatosan zajlanak a próbák, de a dalszerzésben hullámvölgybe ér az ekkor 14 éves banda. Ritkulnak a koncertlehetőségek is, de a következő lemez terve ott motoszkál a levegőben. Születik néha egy-egy dal, de az igazi nagy löketet a 2009-es év hozza, ahol egy profi producer hírének hatására és néhány barát unszolására újult erővel kezdenek dalokat írni, és az év végén Szegeden fel is veszik azt Vári Gábor (Angertea, Void, Barbears, Dystopia, Fish, Abiocore, MWS…) producernél és kiváló hangzással megjelenik a 10 dalos album a Hammer-Edge Records gondozásában. A lemez bemutatásával, promócióval, 2 klipforgatással telik el a 2010-es év.

A zenekar újra képbe kerül, több a koncertfelkérés is, sőt a Talentometer nevű tehetségkutatóban, az A38-as hajón csaknem a döntőig jutnak 2011-ben.
 

Videók

  • Baby Bone - Angyalszív
  • Baby Bone - Kell a rossz

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rákóczi Antal
ének
Zubán Zoltán
szólógitár
Medovarszky Tibor
basszusgitár
Ruck Róbert
dob