Bejelentkezés

x
Search & Filters

Body Count

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

Talán senki sem értette a viccet, vagy talán mindenki figyelmét elterelte a zene aligha kielégítő heavy metal komponense, de a rapper Ice-T által alapított heavy metal banda pillanatok alatt a közönség figyelmének szökőárjába került, mikor kiadták első, az együttes nevét viselő lemezüket, a ’BodyCount’-ot. Ice-T zenéje már évek óta annyira keménynek számított, mint a heavy metal; de aztán a mérföldkőnek számító 1991-es ’OG Original Gangster’ című albumon a speed metal és hiphop keverékéből összeállított ’Body Count’ is megjelent, amit a szintén Body Count nevű háttérzenekarával készített el.

A Body Count felállását Ernie C (gitár), D-Roe (gitár), Mooseman (basszusgitár) és Beatmaster V (dob) alkották, akik valamennyien a Dél-Los Angelesi Crenshaw Gimnáziumba jártak. Az 1991-es lollapalooza-i turnén Ice-T a Body Counttal együtt lépett fel, ahol tekintélyes mennyiségű dicséretre és rajongóra tettek szert. A ’Body Count’ az OG fénypontja volt, és nem véletlen, hogy ez lett a ’92-es albumuk legkomolyabb és legjobb dala is. A lemez többi részén a banda túl sok heavymetal-klisébe rohant bele, olyan dalszövegeket alkalmazva, ami vagy túllőtt a célon humorával, vagy egyszerűen elborzasztotta a hallgatóságát.

Mikor a lemez már pár hónapja a piacon volt, a ’Cop Killer’ című szám botrányt és felháborodást keltett, majd hamarosan a populáris kultúra összes gondjának és negatívumának szimbóluma lett. Mivel a rossz hírnév és a felbolydulás nem akart szűnni, a Warner Brothers és Ice-T közösen kitörölték a számot az albumról; pár hónappal később a rapper és a kiadó útjai is elváltak.

A Body Count a második stúdiólemezt, a ’Born Dead’-et Ice-T új kiadójánál, a Priority-nél jelentette meg 1994-ben. Az album ezúttal nemhogy népszerűséget nem szerzett, de még vihart sem sikerült kavarnia, így őszi megjelenése után nem sokkal teljesen el is tűnt – Mooseman ennek hatására kilépett az együttesből. Annak ellenére, hogy a Body Count-nak folyamatosan apadt a rajongótábora, Ice-T kitartott a produkció mellett, és 1997-ben elkészítette velük a harmadik lemezt is, ami a ’Violent Demise: LastDays’ nevet kapta. Sajnos az év elején Beatmaster V-nél leukémiát diagnosztizáltak. A lemez kiadásakor hirtelen szinte minden kritikus megértette a Body Count humorát, minek következtében a korong igen jó kritikákat kapott, de az eladásai továbbra is alacsonyak maradtak. 2005-ben az együttest újra összehívták, hogy turnéra induljanak. 4 koncertfelvétel – három DVD és egy CD is készült a fellépéssorozatról.

A Body Count 2009 óta ismét aktív.

Videók

  • Body Count - Relationships
  • Body Count - Cop Killer
  • Body Count - The Winner Loses

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ice-T
ének
Ernie C
szólógitár
O.T.
dob
Vincent Price
basszusgitár
Bendrix
ritmusgitár