Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bulls of Prey

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2017

További képek

Biográfia: 

A zenekart Tóth Bálint László (gitár, ének) alapította 2017-ben, képzett hobbimuzsikus barátaival. A csapat többnyire saját szerzésű, keményebb hangzású, de dallamos rock and rollt, heavy bluest és hard rockot játszik, fellépéseiken egy-két feldolgozás is felcsendül (Jimi Hendrix, Dire Straits, Deep Purple, SIA, Michael Jackson, Joe Bonamassa). Az angol nyelvű dalszövegek általában a tipikus rock & roll életérzést közvetítik (buli, csajok, életöröm) vagy gondolatébresztő filozofikus hangulatot kölcsönöznek az egyébként erősen instrumentális alapú muzsikához. A banda önmeghatározása szerint egyébként játékos, lendületes instrumentális zenét játszanak, énekes kísérettel – tehát a dalszövegek másodlagos jelentőséggel bírnak.

A bandát megálmodó Tóth Bálint klarinét szakon végezte 12 éves tanulmányait a nyíregyházi városi zeneiskolában, ahol megismerkedett a klasszikus, az esztrád és a kamarazene világával, valamint a külföldi fellépésekhez köthető turnéhangulattal. Tizenhat évesen hozta létre első garázsrock csapatát, majd 20 éves korától szólógitárosként játszott különböző budapesti hard rock, latin rock és ska-punk formációkban (KTM, EgoLegioRainbow Puke), amelyekkel Európa-szerte koncertezhetett 2015 és 2018 között. Gitárjátékát és improvizációs képességeit Eichinger Tibor és Stefan Varga jazzgitárművészek segítségével pallérozhatta. Bálint 2014-ben gitáron kísérte Takáts Tamást, 2021 nyarán pedig a Székesfehérvári Balett Színház előadásában debütált Elisa Insalata „Láthatatlan (H)arc” című kortárs táncműve, amelynek Bálint szerezte a zenéjét.

A vajdasági származású Tamás Áron (dobok) a banda legfiatalabb tagja. Szabadkán végezte klasszikus és könnyűzenei tanulmányait, több helyi és budapesti formációban is zenélt, közülük kiemelkedik a többnyire feldolgozásokat előadó OffGround. Jelenleg a Bulls of Prey mellett egyéb poprock formációkban is dobol, cajónozik. Áron a zenekar legtechnikásabb muzsikusa.

Zakar Zoltán (basszusgitár) a magyar könnyűzene ikonikus alakjaitól tanulhatott a Kőbányai Zenei Studióban, majd az országszerte koncertező rock and roll / hard rock bandában, a (R)Evolution zenekarban bőgőzött. A fellépések alkalmával Zoli számos hazai és külföldi rockzenésszel ismerkedhetett meg, játszhatott egy színpadon. Magabiztos játékával, masszív hangzásával és lendületes futamaival Zoli lett a zenekar motorja, zenei maximalizmusa pedig a banda első számú kritikusává teszi.

A tiszaújvárosi Berecz Zsolt (szólógitár) a Bulls of Prey legújabb igazolása. A banda „leghippibb” tagja 2019-től tekeri a pszichedelikus és szaftos blues futamokat a válogatott gitárkülönlegességein. A korábban a világ legkülönbözőbb egzotikus helyein (India, Izrael, Törökország) hosszabb-rövidebb ideig kalandozó zenész a szintén „Kőbányán végzett” Gáspár Vincét váltotta a banda szólógitárosi posztjában. Zsolti a zenekar legkísérletezőbb kedvű muzsikusa, aki játékával tökéletesen kiegészíti Bálint gitározását, maximálisan kitöltve a rendelkezésére álló teret. Míg Bálint szereti gondosan felépíteni, megtervezni a szólóit, addig Zsolti az érzelemgazdag, improvizatív gitározás híve.

Videók

  • https://www.youtube.com/watch?v=ptgPAGPclko
  • https://www.youtube.com/watch?v=N9Ey4rBDsGA
  • https://www.youtube.com/watch?v=_Wef6OxhKFs

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tóth Bálint László
ének
gitárok
Zakar Zoltán
basszusgitár
Berecz Zsolt
szólógitár
Tamás Áron
dobok
Címkék: 
Bulls of Prey
Hard rock
blues rock
Heavy Blues
Bullsofprey