Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cattle Decapitation

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

1996-ban alapított zenekar legelső kiadása, a Ten Torments of the Damned 1997-ben jelent meg, a demó készítői közül már senki sem tagja  azenekarnak. Rá két évre jelent meg a Human Jerky cimű EP, a Satan's Pimp-en keresztűl.A következő évben megjelent a zenekar első stúdiólemeze, a Tree One G-n keresztűl, a Homovore nevet viselve. Még abban az évben megjelent egy spanyol nyelvű kislemez, a ¡Decapitacion!.

2002-ben To Serve Man címmel jelent meg a második. A 13 dalt tartalmazó lemez sajna nem kapott túlzottan jó kritikákat megjelenésekor, hiába a Metal Blade Record-on keresztűl adták ki. Szerencsére ez nem tántorította el őket, 2004-ben új albumot adtak ki, a Humanure-t. Lényegesen jobb kritikákat kapott, mint elődje. A borítója egyfajta kigúnyolása az Atom Heart Mother c. albumnak.

A kiadást követő évben egy split-et adtak ki a Caninus-szal, melyen 6 darab, összesen alig négy percnyi dal található a zenekartól. 2006 júliusában jelent meg a Karma.Bloddy.Karma., elődeivel ellenben kifejezetten jó kritikát kapott. A japán verzión egyébként található egy bónusz dal.

A következő lemez 2009-ben, a The Harvest Floor címmel jelent meg, a rögzítést és egyéb munkálatokat az oakland-i Sharkbite studios-ban végezték Billy Anderson és vendégzenészek segítségével. Az album utolsó számához, a Regret & the Grave-hez klip is készült. Érdekesség, hogy a zenekar régebbi tagjai szerint ez volt az első lemez, amihez valójában úgy álltak hozzá, hogy egy teljes albumot szeretnének készíteni.

2012 májusában jelent meg a következő lemez, mely a Monolith of Inhumanity címet kapta. A tizenegy dalhoz tartozik még egy bónusz track is a japán verzión. A Flatline Audio-ban, Westminsterben rögzítették. Ez egyébként az első közös lemezük Dave Otero-val, aki a zenészek szerint aféle ötödik tagként szolgál, hisz mindig tud segíteni a dalok tökéletesítésében. Ehhez az albumhoz váratlan mennyiségű, három klip is készült, a Kingdom of Tyrants, Forced Gender Reassignment és Your Disposal cimű dalokhoz. 2013-ban egy kislemez is kiadásra került, a Your Disposal.

A következő lemezük, a The Anthropocene Extinction augusztus 7-énjelent megi, mely sokuk bevallása szerint nemcsak, hogy brutálisra sikeredett, de eddigi legjobb lemezük is. Az eredeti felállásban minden tag vegetáriánus volt, ma csupán kettő, Josh és Travis az. Ezek alapján nem is csoda, hogy dalszövegeik rendszerint embergyűlöletről, állati felsőbbrendűségről szólnak.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Travis Ryan
ének
Josh Elmore
gitár
Derek Engemann
basszusgitár
David McGraw
dob