Bejelentkezés

x
Search & Filters

Clippers

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2001

További képek

Biográfia: 

2001-ben, egy agárdi rock n’ roll fesztivál nyári éjszakáján, született meg a Clippers Rock ’n’ Roll zenekar ötlete. A zenekar első szülinapi bulija után nyersebb, szárazabb, keményebb zenéje miatt Clippers Rockabilly Zenekarrá alakult. Ez a formáció egy kis szerencsével eljutott országos szintű rendezvényekre, hazai rock ’n’ roll, valamint rockabilly fesztiválokra.

A banda néhány tagcserének köszönhetően 2005-ben érte el a jelenlegit, azóta ezzel a felállással járják az országot keresztül-kasul jó néhány igazán örömteli bulival, töretlen jókedvvel, és változatlan szeretettel a műfaj iránt. A zenekar főként hazai, és külföldi zenekarok feldolgozásit játssza, de eljöttnek látták az időt, hogy belefogjanak saját dalok írásába.

2008 novemberében jelent meg első nagylemezük, „Nincs visszaút” címmel, melyen 12 saját dal taláható. Lassacskán készül a ll.Clippers nagylemez, amelyről két dalt beneveztünk egy dalversenybe.

A Kalocsai Korona Rádió indított egy "versenyt", eddig kiadatlan dalok számára, melynek a tétje az volt, hogy a hallgatok szavazata alapján a versenyben szereplő 74 dalból az első 15 dal felkerült egy válogatáslemezre, mely a Korona Rádió gondozásában 2010 áprilisában jelent meg. Legnagyobb örömünkre és meglepetésünkre mind a két nevezett dalunk felkerült a Dalra Magyar lemezre.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kopasz "Kópé" Attila
ének
Vörös ''Red'' Gábor
gitár
vokál
Deák "Dixiee" Gyula
bőgő
vokál
Lakatos "Musztafa" Gábor
dob
vokál