Bejelentkezés

x
Search & Filters

Corrosion Of Conformity

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1982

További képek

Biográfia: 

A punk-metal bandák egyike, a Corrosion of Conformity (rövidítve C.O.C.) Észak-Karolinában alapult a gitáros Woody Weatherman-nek hála a 80-as évek elején. Korai éveiben a C.O.C. Agresszív hangzásáról, intelligens politikai szövegeiről és arról volt ismert, hogy ki akart törni a hardcore és a metal konvencióiból. A 90-es években, ugrásuk egy letisztultabb, megfontoltabb hang felé – egyfajta mély-déli Black Sabbath – a Zeitgeist-tal együtt sikert hozott nekik.

A C.O.C. 1983-ban debütált a thrash-es, Black Flag inspirálta Eye for an Eye-jal, a felállás pedig a következő volt: Weatherman, a dobos Reed Mullin, az énekes Eric Eycke és a basszusgitáros Mike Dean. Egy kultuszt kezdtek el felépíteni az 1985-ös Animosity-vel, mely kiegészült Pepper Keenan gitárossal és egy új vokálistával, Simon Bob-bal. Bár címkéjük, Death belefáradt a belső instabil helyzetbe, és az 1987-es Technocrary-t követően lelépett. Beletelt néhány évbe, mire a névsor összeállt -Weatherman, Keenan, Mullin, Karl Agell énekes és a basszista Phil Swisher-, de mikor végre sikerült, az eredménye az 1991-es Blind lett, egy energikus, összeszedett, metalosabb lemez, mely rohamosan megnövelte rajongótáborukat. Agell a sikert követően ki lett rúgva, és Swisher-rel megalapították a Leadfoot-ot, miközben Keenan lett a fő énekes az 1994-es Sabbath-esque Deliverance-ön, mely Mike Dean visszatérését is eredményezte. 1995-ben Keenan tett egy rövid kitérőt a déli metal szuper-bandánál, a Down-nál (melyben benne volt a Pantera-s Phil Anselmo és a Crowbar tagjai is).

A népszerű ízlés, az ultra-heavy stílusba való ugrásnak köszönhetően a csapat úttörő lett, és a C.O.C. Egy eddig nem látott tömegű közönség előtt találta magát, mikor 1996-ban kiadták a Wiseblood-ot, mely folytatódott és szélesítette rock rádiós sikerüket. Egy hosszabb szünet után a felvételek és a Metallica-val való világ körüli turnézás után a C.O.C. Visszatért egy új albummal 2000 beköszöntével, melynek címe: America's Volume Dealer. Egy újabb szünet következett, mely 2001-ben a Live Volume című élő felvétel kiadását eredményezte. 2005 áprilisáig össze sem állt a banda, mikor is megjelent az In the Arms of Gold című ütős lemez.

Videók

  • Corrosion Of Conformity - Vote With A Bullet
  • Corrosion Of Conformity - Albatross
  • Corrosion Of Conformity - Clean My Wounds
  • Corrosion Of Conformity - Dance Of The Dead
  • Corrosion Of Conformity - Drowning In A Daydream
  • Corrosion Of Conformity - Feed On

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Pepper Keenan
ének
ritmusgitár
Woody Weatherman
szólógitár
vokál
Mike Dean
basszusgitár
vokál
Reed Mullin
dob
ütőhangszerek