Bejelentkezés

x
Search & Filters

D.A.D.

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1982

További képek

Biográfia: 

A dán heavy-rock csapat Disneyland After Dark néven alakult meg 1984-ben.

Jesper Binzer (énekes/gitáros), Jacob Binzer (gitáros), Stig Pedersen (basszeros) és Peter Jensen (dobos )alkották a felállást.

Három lemez kiadása után nevüket D.A.D.-re rövidítették és '89-ben már ezen a néven adták ki "No Fuel Left For The Pilgrims" című albumukat. A lemez kirobbanó sikert aratott és a banda az európai HM színtér új reménysége lett. Humoros szövegeiknek,"érezd jól magad" hangulatú nótáiknak,látványos színpadi akcióiknak köszönhetően a világ számos pontján nagy népszerűségre tettek szert.

A folytatás '91-ig váratott magára "Riskin' It All" címmel.Ezzel úgy tűnt,megszilárdítják sikereiket. Turnéztak orrvérzésig,majd egészen '94-ig nemigen lehetett hallani felőlük.

A kilencvenes évek rockzenei átrendeződése nekik sem kedvezett:a nagyközönség javarésze elpártolt a nyolcvanas évek "hajbandáitól" és a grunge-hullám tetőzésével úgy tűnt,a D.A.D.-nek is befellegzett.

A kilencvenes évek közepétől megjelent lemezeik már mérsékelt sikerűek voltak.A banda azonban hősiesen túlélte a válságos időszakokat és töretlenül léteznek a mai napig.
Eredeti dobosuk, Peter Jensen a 90-es évek vége felé kilépett,helyét Laust Sonne foglalta el.

Videók

  • D.A.D. - Sleeping My Day Away
  • D.A.D. - Laugh And A Half
  • D.A.D. - I Want What She's Got

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jesper Binzer
ének
gitár
bendzsó
vokál
Jacob Binzer
szólógitár
vokál
zongora
billentyűsök
Stig Pedersen
basszusgitár
ének
vokál
Laust Sonne
dob
vokál
vibrafon
billentyűsök
gitár
szaxofon
xilofon
basszusgitár