Bejelentkezés

x
Search & Filters

Danger Danger

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1987

További képek

Biográfia: 

A Danger Danger egy 1987-ben, Queens-ben alapított glam metál banda. Ahelyett, hogy kiélvezték volna mérsékelt sikerüket az Államokban debütáló Danger Danger című albumukkal, az együttes jogi problémák miatt eltűnt a színről és megváltoztatta felállását.

A Danger Danger-t 1987-ben a Hotshot korábbi énekese, Mike Pont, a basszista Bruno Ravel és a dobos Steve West alapította. Ez a névlista kibővült a Hotshot jövőbeli gitárosával, Al Pitrelli-vel és a Get With It korábbi billentyűsével, Kasey Smith-szel. Mike Pont később otthagyta a bandát és a helyére a Prophet előző dobosa (és néha énekese), Ted Poley került. Újra kísérletet tettek egy demó elkészítésére, és ezúttal egy szerződéshez is jutottal az Epic Records-nál. 1988-ban Pitrelli távozott a Danger Danger-ből. Nem sokkal később Mike Pont és Al Pitrelli összejöttek, hogy létrehozzák új felállásukat, a Hotshot-ot. Azóta Al Pitrelli más zenekarokban is játszott. Al Pitrelli a Danger Danger albuma, a Rare Cuts nagy részén közreműködött.

1989-ben a Saraya gitárosa, Tony „Bruno” Rey rövid időre csatlakozott és debütáló albumuk egy részén játszott is, mielőtt visszatért eredeti bandájába. Andy Timmons helyettesítette és játszott a lemez többi részén, ami abban évben jelent meg. Az album két slágert hozott, Naughty Naughty és Bang Bang címmel, közülük az előző az MTV Headbanger's Ball-jában is figyelmet kapott. A csapat turnéra indult a KISS, Alice Cooper, az Extreme és a Warrant előzenekarjaként.

Ezután a banda stúdióba vonult Floridában, hogy felvegye a Screw It! lemezt 1991-ben. Az albumról két újabb slágerük lett, a Monkey Business és az I Still Think About You, majd ismét turnézni indultak a KISS-szel. A turné után Kasey Smith otthagyta a bandát.

1993-ban az együttes befejezte a munkálatokat harmadik lemezén, Cockroach címmel. Bár a csapat kirúgta Poley-t. Poley későbbi polgári perei meggátolták az album kiadását. Ezidőben Paul Laine-t felbérelte Ravel és West mint új énekest és újra felvették az éneket az új albumra. Amikor már épp ki akarták adni, az Epic úgy gondolta, hogy a legjobb, ha félreteszik a lemezt. Nem sokkal később a banda és a kiadó útjai elváltak. Ráadásul a gitáros Timmons távozott az együttesből, hogy szóló karrierbe kezdjen. Azóta Timmons gitározott Kip Winger mindkét szóló lemezén.

Ravel és West létrehozta saját kiadóját, a Low Dice Records-t, és elkezdtek új albumukon dolgozni Laine-nel. Végül 1995-ben kiadták a Dawn-t, ami komorabb és visszahúzódóbb lett. A lemezt a banda rajongói klubján, hírlevelén és honlapján keresztül is árusították. A csapat bevette a basszista Scott Brown-t – aki előzőleg szóló előadóként játszott együtt Paul Laine-nel-, majd újabb turnéra indultak az Államokban.

A banda visszavonult a stúdióba, majd 1998-ban kiadta a Fout the Hard Way-t. A lemez visszatért a melodikus rock-hoz, ami híressé tette őket korábban. Korábbi tagok, Andy Timmons és Kasey Smith közreműködött a lemezen és a csapat visszatért a turnézáshoz. 2000-ben megjelentették a The Return of the Great Gildersleeves albumot.

2001-ben a csapat egyedülálló lépést tett, és az Epic-kel folytatott tárgyalások után kiadta a Cockroach-t, ami harmadik albumuk lett volna, de jogi ügyek miatt nem tudták kiadni. Az album kétlemezes volt, mindkét verziót tartalmazta: egyet Laine-nel a mikrofonnál, egy másikat pedig Ted Poley-val. 2002-ben Naughty Naughty Christmas című daluk szerepelt a Tim Allen-féle Télapu 2. című filmben. A Cockroach-t a Rare Cuts követte 2003-ban, ami egy kollekció volt kiadatlan dalokból. 2004-ben Laine otthagyta a bandát és helyére az eredeti énekes, Poley került. Bár a 2005-ben megjelent Live and Nude CD-n, amit 2003-ban vettek fel, még Laine énekelt.

 

Videók

  • Danger Danger - Naughty Naughty
  • Danger Danger - Monkey Business
  • Danger Danger - Rock America
  • Danger Danger - I Still Think About You
  • Danger Danger - Bang Bang

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ted Poley
ének
Bruno Ravel
basszusgitár
gitár
cselló
zongora
Steve West
dob
Rob Marcello
gitár