Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dark Sanctuary

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Dark Sanctuary egy francia neoklasszikus dark wave zenekar, amit 1996-ban a párizsi Île-de-France-ban alapítottak.

Az együttes első hivatalos munkája egy egyetlen húszperces számot tartalmazó maxi single lemez, a ’Funeral Cry’ volt, 1997-ből. Ekkoriban még csak két tagból állt a zenekar: Arkdae volt a billentyűs és Marquise Ernia az énekes.

1998-ban két új taggal gazdagodott a felállás, amikor Hylgaryss (billentyűk), Sombre Cÿr (ütősök és basszusgitár), valamint Eliane (hegedű) csatlakozott hozzájuk. Együtt készítették el a bemutatkozó nagylemezt, a ’Royaume Mélancolique’-ot. Szintén ennek az évnek a szeptemberében tartották meg első koncertjüket is, Párizstól nem messze.

’99 novemberében a Wuonded Love Record-höz szerződtek, s miután a hegedűs Marguerite belépett a csapatba, felvették második albumukat, a De Lumière Et d'Obscurité-t, ami 2000 novemberében jelent meg.

Nem sokkal azután, hogy befejezték a stúdiómunkát, Marquise Ernia otthagyta az együttest, hogy folytathassa a tanulmányait, ezért egy új énekes, Dame Pandora lépett be a Dark Santuary-be.

A harmadik album, a ’L'Être Las - L'envers Du Miroir’ 2002 márciusában készült el, de csak 2003 elején került a boltokba, pár hónappal egy két számot tartalmazó kislemez kiadása után. Ez a munkájuk nemcsak a franciák körében, hanem Németországban is nagy sikert aratott.

Pár hazai fellépés után az együttes Németországba utazott, hogy felvehessék a negyedik nagylemezt, a ’Les Mémoires Blessées’-t. Az album, ami 2004-ben készült el, megerősítette a Dark Santuary egyedi stílusát, miközben sokkal érettebb és sokkal változatosabb zenét mutatott fel.

Az első válogatásalbumuk, a ’Thoughts: 9 Years In The Sanctuary’ 2005-ben látott napvilágot. Nem sokkal később megjelentettek két összetartozó albumot, az ’Exaudi Vocem Meam’ első és második részét, méghozzá 2005-ben és 2006-ban.

Az együttes 2009-től kezdve bizonytalan ideig szünetet tart. Miután befejezték a stúdiómunkát, Victoria Francés illusztrátorral együtt hamarosan kiadják a ’Dark Sanctuary’-nek keresztelt közös munkájukat.

Az illegális másolás áldozatai

A német rappert, Bushido-t tizenhat Dark Sanctuary dal lemásolásával vádolták meg. A zenészt 2010. március 23-án a német bíróság bűnösnek találta, majd felszólították, hogy a szóban forgó lemezeinek és reklámjainak forgalmát szüntesse meg, ami magába foglalta a legsikeresebb albumát, a ’Von der Skyline zum Bordstein zurück’-öt is. A rappernek vissza kellett vonnia az összes még el nem adott példányt, hogy később megsemmisíthessék azokat.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dame Pandora
ének
Arkdae
billentyűsök
gitár
Hylgaryss
billentyűsök
gitár
Sombre Cÿr
basszusgitár
Alexis
dob
ütőhangszerek