Bejelentkezés

x
Search & Filters

Deadsoul Tribe

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000 - 2010

További képek

Biográfia: 

A Deadsoul Tribe egy Ausztriában működő progresszív rock/metal zenekar. 2000-ben alapította Devon Graves (eredeti nevén: Buddy Lackey) a Psychotic Waltz énekese.

A Psychotic Waltz 1997-es feloszlása után egy évvel Devon Graves családi okok miatt Bécsbe költözött, ahol tovább folytatta zenei tevékenységét.A Psychotic Waltz-ban főleg énekesként szerepelt, új zenekarában viszont énekes-gitárosként debütált, de a jellegzetes fuvolás témák is felcsendülnek. Célja az volt hogy saját dalait és elképzeléseit megvalósítsa, amire eddig korlátozott lehetősége volt, így minden dalt ő komponál és rögzít saját stúdiójában, kivéve a dobokat. Dalai főleg a belső szellem, a természetfeletti jelenségek és személyes tapasztalatok témaköreit boncolgatják.

Első lemezük, a 2002-ben megjelent "Dead Soul Tribe", műfaját tekintve a progresszív metal kategóriába sorolható, de tervezetten eredetibb hangzással bír, mint a műfaj számos előadója. Fellelhetők a zenében a Psychotic Waltz későbbi időszakára jellemző hangulatok, de Graves itt sokkal sötétebb hangzással rukkolt elő. Graves, mint énekes lényegesen színesebb és változatosabb előadásmódban adja elő dalait, mint a Psychotic Waltz lemezein.

A 2003-as athéni koncertől kezdve új másodgitáros váltotta Wiltschko-t, Roland Kerschbaumer személyében.

A csapat ötödik albuma 2007. szeptember 11.-én jelent meg, A Lullaby for the Devil Címmel.

Videók

  • Deadsoul Tribe - Flight On An Angel's Wing
  • Deadsoul Tribe - Angels In Vertigo

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Devon Graves
ének
gitár
billentyűsök
fuvola
Roland "Rollz" Kerschbaumer
ritmusgitár
Roland Ivenz
basszusgitár
Adel Moustafa
dob