Bejelentkezés

x
Search & Filters

Delain

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2002

További képek

Biográfia: 

A Delain egy holland szimfonikus metal együttes, amelyet a Within Temptation volt billentyűse, Martijn Westerholt alapított 2002-ben.

Martijn Westerholt, 2001-ben lépett ki a Within Temptation együttesből, majd egy évvel később 2002-ben megalapította a Delain együttest. Az együttes öt tagból áll: Martijn Westerholt (billentyű), Charlotte Wessels (ének), Ronald Landa (gitár), Rob van der Loo (basszus) valamint Sander Zoer (dob). A Delain nevet Stephen King A sárkány szeme című regénye egyik szereplője ihlette.

A bemutatkozó, Lucidity című lemez felvételeit 2005 júliusában kezdték meg, a Roadrunner Records-nál. A projektben több jól ismert zenész is részt vett: Marco Hietala (basszus, ének) a Nightwish, illetve Tarot együttesből, Sharon Den Adel (ének) Within Temptation, Live Kristine (ének) Leaves' Eyes, Ariën van Weesenbeek (dob) Epica, Ad Sluijter (gitár) ex- Epica, George Oosthoek és Guus Eikens Orphanage valamint Jan Yrlund (gitár) az Imperia-ból.

A Lucidity album többszörös halasztás után 2006. szeptember 4-én jelent meg, és tizenhárom dalt tartalmaz. Az albumról három dalt singel ként is ki adtak: a Frozen, See Me In Shadow és a The Gathering dalokat.

Második lemezüket az April Rain-t 2008-ra tervezték, de csak 2009 márciusában adták ki. Az album tizenegy dalt tartalmaz, amelyből a címadó dal singleként is megjelent.

Videók

  • Delain - Frozen
  • Delain - Get The Devil Out Of Me
  • Delain - The Gathering
  • Delain - Stay Forever
  • Delain - We Are The Others

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Charlotte Wessels
ének
Martijn Westerholt
billentyűsök
Timo Somers
gitár
Otto van der Oije
basszusgitár
Sander Zoer
dob