Bejelentkezés

x
Search & Filters

Derek Sherinian

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1982

További képek

Biográfia: 

Derek Sherinian amerikai zenész, aki Alice Cooper mellett, majd a Dream Theater tagjaként lett ismert. A zenekarból való távozása után is termékeny zenész maradt, aki rengeteg előadóval dolgozott már pályafutása alatt.

Demian nevű húgával nőtt fel a Kalifornia állambeli Laguna Beach-ben. Apja ügyvéd az anyja tanárnő. A Soquel nevű középiskolába járt, majd a bostoni Berklee College of Music főiskolára. Gyerekkorában a legnagyobb problémája az volt, hogy mindenbe beleokoskodott, mindig megpróbálta megnevettetni az osztályt. Mindig is zenész akart lenni, klasszikus zongoraórákat is vett, de legtöbbször magától gyakorolt.

Első zenei hatása Elton John volt, majd jött Eddie Van Halen, Randy Rhoads, Al Di Meola, Allan Holdsworth, Jeff Beck. Legnagyobb példaképe Eddie Van Halen:Talán Eddie Van Halen számít a legnagyobb hősömnek,mert annyira erőteljes módon közelített a hangszeréhez. Első zenekarában megfordult Al Pitrelli gitáros is aki később a Megadeth tagja lett. Első koncertélménye 1980-ban érte, ahol a Van Halent látta a Women And Children First turnén.

Profi karrierje Alice Cooper mellett kezdődött. Első koncertje Belgiumban volt a zenekarral 1989-ben. Alice azt nyilatkozta róla, hogy "Derek a rockbillentyűsök Caligula császára". Ezután szerepelt Brad Gillis oldalán, majd a Kiss Alive III albumán is.

Az A Change of Seasons lemezen mutatkozott be a Dream Theater-ben, majd a Falling into Infinity is vele készült. 1998-ban távozott a zenekarból, azóta különféle projektjeivel tölti az idejét: Platypus, Planet X, Jughead, Derek Sherinian, de dolgozott Yngwie Malmsteen oldalán is.

2009 ben GlenHughes-sal, Joe Bonamassa-val és Jason Bonhammal megalapították a Black Country Communiuon nevű szuperggrupot, amellyel ezidág két albumuk jelent meg.

Videók