Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dragonforce

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A DragonForce egy 1999-ben alakult londoni power metal együttes. Vidám, pozitív stílusú zenét játszanak, a power, speed és dallamos metal jellemzőivel: nagyon gyors tempójú dalok, nagyon technikás gitárjáték, fantasy témájú dalszövegek és epikus dallamok, magas énekhang, néha kórus is megjelenik.

Az együttes zenéje számos rajongóval bír, főleg olyanokkal, akik élvezik az olykor eltúlzott és bevallottan mókás dalszövegeket. A DragonForce zenéjét nem kell halálosan komolyan venni, igazi célja a szórakoztatás. Zenéjük olyan fantasy-alapú dolgokra épül, mint például a Wonderboy in Monster World nevű Sega Megadrive-ra írt játék. Számaikat átszövik a Gyűrűk Ura film zenéjére emlékeztető epikus szimfonikus részek.

Kezdetek

Az együttes 1999-ben DragonHeart néven született meg, de a lehetséges jogviták miatt hamarosan DragonForce-ra változtatták a nevüket még azelőtt, hogy bármilyen hivatalos anyagot elkészítettek volna. Elkészült számaikat az MP3.com-on jelentették meg, ahol évekig a metal listák élmezőnyében szerepeltek (például a Valley of the Damned c. számuk pár hónap alatt félmillió letöltést ért el). Ennek ellenére, két tag: Steve Williams, és Steve Scott kilépett a zenekarból, hogy megalapítsák a Power Quest nevű formációt. Első albumukat 2003-ban adták ki, Valley of the Damned címmel. Már ezen a lemezen hallatszik energikus, nagy gyors és technikás játékuk. Címadó dala mai napig gyakori eleme koncertjeiknek.

Sonic Firestorm, és az Inhuman Rampage

Az első albumuk felvétele után tagcserék folytak le: basszusgitáron Adrian Lambert, dobokon Dave Mackintosh (ex-Bal-Sagoth) lett az új zenész. Dave előszeretettel ötvözte a klasszikus death metal dobtechnikát, a blast-beatet a hagyományos power metal dobolással, aminek eredményeként elkezdték a stílusukat "extrém power metal"-nak nevezni. 2004-ben már az új felállással vették fel új albumukat, a Sonic Firestorm-ot, amivel még népszerűbbek lettek. Ezt követte egy turné az Angra, és a Mendeed kíséretében. 2005-ben Adrian Lambert kilépett a zenekarból alig pár hónappal azelőtt, hogy szerződési ajánlatot kaptak a Roadrunner Recordstól. Már ennél a kiadónál jelent meg a harmadik lemezük, az Inhuman Rampage. Ezen a lemezen szerepelt az egyik legismertebb daluk, a "Through the Fire and Flames", amit a közönség a Guitar Hero nevű játék legjobb számának ítélt. Adriant a lemezmegjelenést követő turnén a jelenlegi bőgős, Frédéric Leclercq váltotta.

Ultra Beatdown, ZP Theart távozása

2008 őszén jelent meg a zenekar soron következő lemeze Ultra Beatdown címmel. Ebben az évben jelölték őket Grammy-díjra a "legjobb metal előadás" kategóriájában a "Heroes of Our Time" című dalukkal, amit azonban a Metallica nyert meg a My Apocalypse-szel. Népszerűségük fokozatosan nőtt, sokfelé turnéztak, együtt játszottak a Helloweennel, a W.A.S.P.-pal és az Iron Maiden-nel, az Angra-val, a Turisas-sal és sok más kiváló együttessel. Ezen albumuk bemutatására szervezett turné keretein belül Budapesten is felléptek.

2010 márciusában az addigi énekes ZP Theart kilépett a zenekar soraiból, utódjául Marc Hudsont vették fel, 2011-ben. Vele készítik 2012-ben új albumukat, a "The Power Within"-t.A Dragonforce 2013 augusztus 2-án, pénteken, a székesfehérvári Fezen Fesztiválon ad koncertet.

Videók

  • Dragonforce - Through The Fire And Flames
  • Dragonforce - Operation Ground And Pound
  • Dragonforce - Heroes Of Our Time
  • Dragonforce - Cry Thunder
  • Dragonforce - Fury Of The Storm
  • Dragonforce - Seasons

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Marc Hudson
ének
Herman Li
gitár
vokál
Sam Totman
gitár
vokál
Vadim Pruzhanov
billentyűsök
vokál
Frédéric Leclercq
basszusgitár
vokál
Dave Mackintosh
dob
vokál