Bejelentkezés

x
Search & Filters

Empty Dreams

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1998

További képek

Biográfia: 

A zenekar megalakulása még 1998-ra tehető vissza, azonban az első koncertképes felállást csak 2000 tavaszára sikerült össze verbuvalnia Kellner Csaba (gitáros) és Turke Tibor (dobos) alapítótagoknak. Már a kezdetektől fogva egy női vokállal és billentyűs hangszerekkel felvértezett gótikus metallal rukkoltak elő, nem kevés sikerrel.

Így 2000-ben már számos neves hazai fesztiválon felléphettek, mint a Samus Rock Alive (Satu Mare), Rock Jazz Folk (Craiova) vagy a Constelatii Rock (Ramnicu Valcea), ahol sikerult is elnyerniük a zsűri különdíját. Ugyancsak 2000-ben sikerult felvenniuk az első demojukat, az "I Dream..."-et, amivel már a bukaresti Nemzeti Rádió rock adásaiban is szerepelhettek.

2001-ben újból meghivast kaptak a XVII. alkalomal megrendezésre kerülő Constelatii Rock fesztiválra, ahol ezuttal már az első díjat nyerték el, majd egy újabb demo felvételeire került sor, amely "After The Rain" címen latott napvilágot.

2002-ben még felléptek a neves Top T (Buzau) fesztiválon, majd az év végén a csapat feloszlott... a szokasos zenei nézeteltéresek miatt.

Négy év szunet után, 2006 augusztusaban egy megújult felállásban újbol összeállt a csapat.

Így 2007 tavaszán egy új kislemezzel jelentkeztek, a "Solar Waltz" EP-vel, amiről a címadó nóta meg is jelent a Heavy Metal Magazine majd később a Maximum Rock Magazin CD mellékletein. Az újjáalakult banda első fellépésére a setétpataki Dark River Rock Fest-en kerult sor, ahol el is nyertek egy meghívást a pécsi Rockmaraton fesztivál "Local Heroes" színpadára, valamint a mágocsi Beat fesztiválra. Ezt követően első ízben léphettek fel a Székelyfoldi Rockmaratonon a Pokolgép társaságában.

2008-ban egy kísérletezősebb hangvételű kislemezzel jelentkeztek, a "Winterfall's Symphony"-val, majd újból Magyarországon lephettek fel, a nagykanizsai Csostock fesztiválon, amit ismét a Székelyföldi Rockmaraton követett, ezúttal a Kalapács es a Nevergreen zenekarokkal karöltve.

Ezeket köveőoen 2009 elején a www.metalhead.ro portál nominalizálta a zenekart a "Best Romanian New Commer" kategóriaban, majd ismét a Székelyföldi Rockmaraton vendégei lehettek, ahol az Ossian és a svéd Sabaton előtt léphettek színpadra. Ugyancsak 2009-ben egy új demoval jelentkeztek, amit egyszerűen "Promo 2009" címen adtak ki.

2010-ben újból Magyarországra látogatott az Empty Dreams, ezúttal viszont már egy rangos nemzetközi rendezvény meghívottai voltak, a budapesti Metalfest Open Air keretén belül, majd ezután megjelentették az első koncert DVD-jüket a "Live At Rockmaraton"-t, amely anyaga a 2010-es Székelyföldi Rockmaraton-on került rögzítésre.

2011 decemberében "Lost Souls" címen egy újabb kislemezzel jelenkezett a zenekar.

 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kiss Emese
billentyűsök
ének
Cseh Attila
gitár
Dénes Lóránd
basszusgitár
Turke tibor
dob