Bejelentkezés

x
Search & Filters

Falcongate

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

A srácok tehát immár több mint egy évtizede játsszák, ami szívükhöz a legközelebb áll és próbálják mindig a legjobbat kihozni magukból. Így sikerült a hardcore, emo, pop és punk legjobb elemeit kombinálniuk. A fogós dallamviláguk pedig nagyszerű elegyet alkot ezzel az őszinte rock hangulattal.

2000-ben egy jól ismert magyar punk kiadónál jelent meg első nagylemezük "Long Way To Go" címmel. Ezt követte 2000 végén a "5 songs 'til Adam gets here" című kislemez és az ezzel párhuzamosan kiadott közös (split) album az Alvin és a Mókusokkal és a Moronique-al. Még 2000 decemberében csatlakozott a zenekarhoz Ádám, aki nem kevés új ötletet, és rengeteg új érzést csempészett a Falcongate zenéjébe. Már az új énekessel jelenttette meg az Alvin records a "Confessions Through Phone"-ra keresztelt lemezt, ami sok új rajongót csábított a Falcongate családba. Elkészült a banda első videóklipje is a "Suffering I Adore" című nótára, amit a hazai zenecsatorna többször is műsorára tűzött, és amit több tv-s interjú is követett.

E lemezzel a fiúk rengeteget koncerteztek és 2003-ra többször be is járták Magyarországot, majd belekezdtek a harmadik nagylemez munkálataiba. A "Blood Red Roses", ami azóta szintén sokak kedvence lett, 2004 tavaszán jelent meg. Az album sok új városba, az ország sok, a banda számára eddig még feltérképezetlen vidékére juttatta el a zenekart. Fel is pörögtek az események, a "Trip Over" után a "Layed out" című nótára is klip készült, és a lendületet a dobos poszton történt változások sem törték meg.

2005-ben a Falcongate legénysége 2 új nótát rögzített, amik kiadásban nem jelentek meg egyelőre, de letölthetőek a zenekar honlapjáról, vagy myspace oldaláról . A "Kiss of my fist"-re készült klip, és szinte minden eddigi Falcongate videófelvétel pedig megtalálható a banda 2006-ban megjelent DVD -én.
 

Videók

  • Falcongate - Credits
  • Falcongate - Where's The Beat
  • Falcongate - Kiss Of My Fist
  • Falcongate - Layed Out
  • Falcongate - Suffering I Adore

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Gyimesi Ádám
ének
Gyimesi András
gitár
Gál István
basszusgitár
Zoli
dob