Bejelentkezés

x
Search & Filters

The Fly

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2012

További képek

Biográfia: 

A The Fly zenekar 2012 őszén alakult Szentesen, ahol Balogh Levi, Szabó „Roki” Dávid, és Sebők Tomi közös utcazenélés alkalmával együtt jammeltek. Az utcazenélés bevételét - kerek 660 forintot - alkoholra költötték, majd „némileg” kipótolva azt, Levi és Roki a próbatermébe vették az irányt, ahol nem kevés bor elpusztiítása után megszületett a zenekar első nótája, a Semmitől Se’ Félsz.
 
Ekkor még nem volt neve a bandának. Ezután egy próba alkalmával, arról beszélgettek a srácok, hogy valami olyasmi zenekar név kellene, ami pofátlan és mindenkit bosszant. Így esett a The Fly-ra (A légy) a választás. Közben a próbateremből kiköltözött a másik zenekar, így olyan problémával néztek szembe, hogy Roki-nak - aki eredetileg gitáros - nincs mit ütni, ezért egy kis technikai szünetre kényszerültek. Amíg összejött a keret a dobra, újabb nóták születtek, és miután meglett a csodálatos „Tom Selleck” (Magnum dobszerkó), újra termékeny próbálás előtt állhattak srácok.
Mindeközben Túri Ádám csatlakozott hozzájuk, aki a szólógitáros posztot töltött be a zenekarban, és magas szintű tehetségével segítette a zenekar tagjainak fejlődését.
 
2013 nyarának beköszöntével megnyíltak a koncertezési lehetőségek a banda előtt. A Dél-Alföld több klubjában és kisebb fesztiválján is felléptek. 
Később Ádám elhagyta a zenekart és újra trió formációban működött a Fly. 2013 ősze után, összegyűlt annyi saját dal, hogy a zenekar elkészítette első kislemezét, a ”Semmi Sem a Régi”-t, mely 2014. január 6-án jelent meg. A srácok közben azon gondolkoztak, hogy sokkal ütősebbek lennének a dalok két gitár kíséretében, így megoldást kellett találni erre a problémára. Székely Kornél érkezett basszusgitáros pozícióra, és Balogh Levi is gitárt ragadott. 
 
Levi 2014 májusában külföldre költözött és ezzel egy nagy fejezet zárult le a The Fly életében. A csapat alapító énekese és basszusgitárosa kilépett, így újabb tagra volt szükség illetve némi átszerveződésre. Roki kiszállt a dobok mögül és visszatért eredeti hangszeréhez, a gitárhoz, illetve az énekesi pozíciót is ő vette át. A bőrök mögé pedig a szomszéd próbateremből érkezett Tankó Zoltán, aki a The Fly mellett a Teher zenekarban püföli a dobokat. 
2014. szeptemberében a zenekar megvált Székely Kornél basszusgitárostól, helyére Roki állt be bőgőzni, és visszajött a bandába a kezdetekkor is meglévő szólógitáros Túri Ádám, és kialakult a Fly jelenlegi felállása.
 

Videók

  • The Fly - Semmitől Se' Félsz (Hivatalos Videoklip)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szabó 'Roki' Dávid
ének
gitár
Sebők Tamás
basszusgitár
vokál
Túri Ádám
szólógitár
Tankó 'Tacsi' Zoltán
dobok