Bejelentkezés

x
Search & Filters

Forbidden

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1985

További képek

Biográfia: 

A Forbidden egy thrash metál banda a san franciscoi Bay Areaból, és szerves része volt a helyi thrash kultúrának, tulajdonképpen a legnépszerűbb a 80-as évek végén és a 90-es évek elején. A korai stílusuk a technical thrash metal volt, de később a banda már felhasznált alternatív elemeket is az 1997-es „Green” című albumukon.

A korai évek, és a felemelkedés a hírnév felé

A Forbidden Evilt a dobos Jim Pittman és a gitáros Robb Flynn (később a Machine Headé) alakította. Számtalan demót vettek fel, és feltűntek a most már sokszorosított live albumon,a „Live At Ruthies Inn – The Eastern Front”-on az eredeti felállítással, Craig Lociceroval (gitár), Russ Andersonnal (ének) és John Tegioval (basszusgitár). Jim Pittman, John Tegio, és Robb Flynn elhagyták a bandát, és helyettük került be Paul Bostaph (dobok), Matt Camacho (basszus) és Glen Avelais (gitár). A banda nevét lerövidítették Forbiddenre, azért, hogy megelőzzék azt, hogy beskatulyázzák őket a black metál banda kategóriába. A „Forbidden Evil”, a banda debütáló albuma 1988-ban jelent meg. Az album három olyan dalt tartalmazott, melyet a korábbi gitáros, Rob Flynn írt: "Chalice Of Blood", "Forbidden Evil", és "As Good As Dead".

Az album összeállítás 1989-ig tartott, amikor Glen Avelais elhagyta a bandát, és később csatlakozott a Testamenthez. A helyére Tim Calvert került. A második stúdió albumuk a „Twisted Into Form” 1990-ben került kiadásra.

Post-Bostaph periódus és szakadék

A bandában belső problémák jelentkeztek, és ez okozta a felállás újbóli megváltoztatását, vagyis a dobos Paul Bostaph lecserélését Steve Jacobsra. Ez a Forbidden felállás kiadott két albumot, a „Distortion”-t és a „Green”-t, azonban erős hátsó támogatás nélkül a banda feloszlott.

Újraalakulás

2001-ben a Forbidden újra összeállt egy fellépés erejéig Chuck Billy „Trash of the Titans” jótékonysági koncertjére, amelyen az eredeti nevük, a Forbidden Evil alatt futottak. Locicero nem tudott csatlakozni a csapathoz a Manmade Goddal való stúdiózása miatt, de később kifejezte tiszteletét Billynek.

2007-ben a Forbidden ismét összeállt egy visszatérő show kedvéért 2008-ban az Egyesült Államokban, és Európában. Az összeállásban nem volt benne sem a Forbidden Evil féle felállás, sem a Jacobs féle. Gene Hoglan ( Dark Angel, Death és Strapping Young Lad fame) dobolt a banda első néhány visszatérő koncertjén, mivel Bostaph elfoglaltsága miatt a Testamenttel, akik épp az új albumukat fejezték be a stúdióban. Ezután Hoglan, és Mark Hernandez (ex-Vio-lence, Heathen) vették át a dobokat a banda európai turnéjára, ami magába foglalt egy szereplést Belgium Graspop fesztiválján. Japán megjelenések is kerültek a későbbiekben napirendre.

2008-ban a Forbidden tárgyalni kezdett a Nuclear Blast Recordsal a felvételről az ötödik stúdió albumukhoz. A banda a Myspace oldalán egy üzenetben megerősítette, hogy valóban megkezdődtek a munkálatok az új album, az „Omega Wave” megjelentetéséhez 2010-ben.
 

Videók

  • Forbidden - Omega Wave
  • Forbidden - Step By Step
  • Forbidden - No Reason

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Russ Anderson
ének
Craig Locicero
gitár
Steve Smyth
gitár
Matt Camacho
basszusgitár