Bejelentkezés

x
Search & Filters

At The Gates

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

Az At The Gates egy melodikus death metal zenekar, mely a svédországi Göteborgban alakult 1990-ben. Az együttes a dallamos, vagy göteborginak is nevezett death metal egyik alapítója és képviselői. Pályafutásuk mindössze hat évig tartott (1990–1996), de 2007-ben újjáalakultak egy turné erejéig. Az utolsó koncertjüket Athénban adták 2008. szeptember 21-én.

A zenekar 1990-ben alakult a black/death metalt játszó Grotesque tagjaiból. 1991-ben jelent meg a bemutatkozó EP-jük Gardens of Grief címmel a Dolores Recordings kiadónál. A kiadvány hatására a Peaceville lemezszerződést ajánlott a zenekarnak. Az ajánlat aláírása után már náluk jelent meg a debütáló nagylemezük The Red in the Sky Is Ours címmel 1992 júliusában. Az albumot a death metalban eladdig szokatlanul eklektikus, és neoklasszikus hangzás jellemezte.

A folytatás 1993 májusában érkezett With Fear I Kiss the Burning Darkness címmel. A lemez megjelenése után az alapító/gitáros Alf Svensson elhagyta a zenekart. Ezt követően létrehozta egyéni elektronikus opera-black metal projektjét, az Oxiplegatzt. Helyére Martin Larsson került, akit már ismerhettek a rajongók a korábbi turnékról. A zenekar Európa turnéra indult, és a Headbangers Ball közvetítette az 1994. júliusi Egyesült Királyságban adott koncertjüket.

1994 júliusában jelent meg a harmadik albumuk a Terminal Spirit Disease, mely elhozta a zenekar számára az áttörést. Noha a lemez csak hat új dalt tartalmazott a zenészek játéka és a hangzás sokat fejlődött az egy évvel korábban kiadott albumhoz képest. Ezt követően folyamatosan turnéztak, majd 1995 novemberében kiadták negyedik, egyben utolsó albumukat Slaughter of the Soul címmel. A lemezt már egy új kiadó az Earache Records adta ki, és sok rajongó szerint ez a lemez a csúcsteljesítményük, továbbá ez a lemez a göteborgi hangzású death metal egyik megkerülhetetlen kiindulópontja. A lemez kereskedelmileg és kritikailag a zenekar legnépszerűbb darabja lett, a banda pedig a svéd metal színtér egyik vezetőjévé vált. A kiadás után amerikai turnéra indultak, a Blinded by Fear című dalt pedig rendszeresen játszotta az MTV. A sikerek ellenére a két testvér Anders Björler és Jonas Björler 1996-ban kilépett a zenekarból. A megmaradt tagok kijelentették, hogy lehetetlen folytani nélkülük, így a zenekar feloszlatta magát.

A zenekar felbomlása után Adrian Erlandsson dobos, Jonas Björler basszusgitáros és Anders Björler gitáros megalapította a The Hauntedot. Tomas Lindberg sok zenekarral dolgozott együtt, többek között szerepelt a Skitsystem, a The Crown, a Lock Up, a Nightrage, a The Great Deceiver és a Disfear albumain is. Adrian Erlandsson a Haunted-ból való távozása után csatlakozott a Cradle of Filthhez. 2001 nyarán a Peaceville Records kiadott egy válogatásalbumot Suicidal Final Art címmel.

2007. október 18-án bejelentették, hogy újjáalakulnak pár fellépés erejéig. 2008 tavaszán és nyarán így felléptek olyan fesztiválokon, mint a Getafe Electric Festival, Roskilde Festival, Ruisrock, Wacken Open Air, Graspop Metal Meeting, Sweden Rock Festival, Gods of Metal, Hellfest Summer Open Air, Castle Festival, és a Bloodstock Open Air-on is. Emellett 2008 májusában lebonyolítottak egy japán turnét is, a The Dillinger Escape Plan, az Into Eternity, a Pig Destroyer, és a Mayhem társaságában. A turné befejeztével Anders Björler a zenekar hivatalos honlapján kijelentette, hogy nem lenne értelme tíz év után kiadni egy új albumot és akár csalódást okozni a rajongóknak." A "Suicidal Final Tour" utolsó brit állomása 2008. augusztus 17-én zajlott le. Az utolsó koncertjüket Athénban adták 2008. szeptember 21-én. A fellépés előzenekara a The Ocean volt.

2010 februárjában az Earache kiadta a The Flames of the End című három diszkből álló DVD-t, mely tartalmazza a 2008-as Wacken Open Air fesztiválon adott fellépésüket is.
 

Videók

  • At The Gates - Blinded By Fear
  • At The Gates - Cold
  • At The Gates - Kingdom Gone
  • At The Gates - Suicide Nation
  • At The Gates - Terminal Spirit Disease
  • At The Gates - Under A Serpent Sun

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tomas Lindberg
ének
Anders Björler
gitár
Martin Larsson
gitár
Jonas Björler
basszusgitár
Adrian Erlandsson
dob